Ukemeny
Alle innlegg Menyer

Ukesmeny 02 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Hverdagen har innhentet meg etter en deilig og avslappende julefeiring. Jeg savner snøen her jeg bor, men er heldigvis så heldig å ha hytte i Trysil, så jeg får dekket behovet for skigåing i helgene heldigvis. I tillegg har dagen blitt nesten en 1/2 time lenger siden solsnu,. Jeg har hatt en liten pause nå i desember, men nå er det på tide å komme i gang igjen med både ukesmenyer med handlelister og gode og spennende oppskrifter som jeg ønsker å dele med deg.
Denne uken har jeg samlet noen gode og smakfulle retter som gir deg både energi og påfyll og som jeg håper vil falle i smak. Vanskelig og tidkrevende er de heller ikke.
Jeg ønsker deg en riktig god uke og husk at det er viktig å nyte livet og ikke minst gode og velsmakende måltider.

Mandag: Grønnsakswok

Gronnsaks-wok
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
1 rød chili
1 pk sukkererter
1 rødløk
1 – 2  røde paprika
8 sjampinjonger, kan utelates
1  – 2 brokkoli
40 g nøtter
2 pk eggenudler
1 liten flaske sursøt chilisaus

Tirsdag: Laks med potetmos

laks-potetmos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks lettrømme

Onsdag: Spaghetti Bolonese

spaghetti-bolognese
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fullkornspaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè

8 friske sjampinjong

Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad

Torsdag: Løksuppe

løk-suppe
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1
frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester

Fredag: Innbakt kyllinggryte

innbakt-kylling-suppe
Idè og Matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
3 vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig
1 egg

Lørdag: Pizza med marinerte biffstrimler

pizza-med-biff
Ide og Matstlyling: Kristin Jøtun, ( Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
500 g biffstrimler
1 lite
gl sorte oliven
1 pk revet mozarellaost
1 pk gjær
1 kg hvetemel
1
hvitløk
1 løk
1 liten
tomatpuré
2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
1 pk ruccula
1 liten purre 

Søndag: Raspeballer og salt lammekjøtt

Raspe-baller
Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, (Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
1 kg lettsaltet lammekjøtt , eller salt kjøtt fra svin eller storfe
1 kg potet
1 kg byggmel
1 kg hvetemel
1 pk buljong
1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 boks kremfløte /matfløte
1/4 kg smør

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×