kaffe-graut
Alle innlegg Desserter Kremkaker Oppskrifter

Kaffegraut

0 Flares 0 Flares ×

Denne grøten spiser du i stedet for bløtkake til kaffen. Den skal serveres kald, og den har lenger holdbarhet enn bløtkake. Denne kaken eller grøten er forløperen til den  bløtkaken vi kjenner i dag. Kaffegrøt ble laget i forbindelse til fester som bryllup, barsel og andre store helligdager. Den passer også flott til å servere nå som vi nærmer oss olsok og sensommer.

8 PORSJONER

3 dl kremfløte
2 l helmelk
200 g semulegryn
200 g sukker
200 g smør
1 ts salt

PYNT:
1 ss malt kanel
1 dl rosiner
Ha fløte, melk og semulegryn i en kjele og la detsmåkoke i 3 t. Grøten skal småkoke, men måikke fosskoke. Det skal smake innkokt når det erferdig. Når grøten er ferdig kokt tar du kjelen til sideog har i sukkeret.
Rør dette godt ut slik at den blanke overflata som danner seg av oppløst sukker i varm grøt, blir rørt godt inn i grøten. Til slutt har du i smøret. Del det opp i passelige biter og rør til det har smeltet.
Hell grøten over i et fat, gjerne litt dypt. Pynt grøten med kanel over hele flaten, og legg rosiner på toppen.
Sett grøten til avkjøling. Servér nykokt kaffe til.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×