lakse-mousse-koldtbord
Alle innlegg Fisk og skalldyr Forretter Oppskrifter

Fiskemousse med ørret

0 Flares 0 Flares ×

Imponer venner og kjente med denne deilige fiskemoussen. Her har jeg brukt ørret, men du må gjerne bruke laks om du heller ønsker det.

Du må gjerne lage den som forrett og servere den foran et godt måltid. Denne er luftig og heller ikke så mektig. Men lager du den i en litt større randform egner den seg godt på koldtbordet.

4 PORSJONER

1 pk. aspik (lys buljong-gelé)
2½ dl vann
Ca 1 l vann
500 g laks eller ørret
1 dl lettrømme eller seterrømme
2 ss sitronsaft
4 ss majones
1 ss frisk dill
50 g reker
1½ dl kremfløte
litt salt og pepper

PYNT:
reker
majones
kruspersille

Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl. Kok opp vann og ha i fisken og la den trekke til den er ferdig. Ha renset kokt laks eller ørret, rømme, sitron og majones i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet. Rør inn frisk småklippet dill og reker hakket i biter. Tilsett aspiken. Visp fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen. Fyll blandingen i en mønstret form som er skylt i kaldt vann. Da slipper den formen lettere når du skal hvelve den. La formen stå kjølig i 2–3 t, eller natten over. Hvelv moussen på et fat og pynt med reker, majones og frisk kruspersille.

TIPS!
Til forrett kan moussen lages i små former; en vanlig kaffekopp er en passende form. Moussen kan tilsettes røkelaks, lakserogn eller kreps isteden for reker.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×