knekke-brod
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Knekkebrød

0 Flares 0 Flares ×

Du kan lett bake knekkebrød selv, ønsker du et glutenfritt alternativ, bytter du ut de vanlige havregrynene med glutenfrie. Tåler du heller ikke sesamfrø, så fyller du heller på med mer av de andre frøene. Du kan også tilsette nøtter og mandler om du vil. Her er det bare kreativiteten som stopper deg.

Ca.20 stk                                          

3 dl sesamfrø
3 dl solsikkekjerner
3 dl linfrø

3 dl gresskarkjerner
3 dl havregryn, lettkokte, evt glutenfrie
2 ts salt
ca. 6 dl lunkent vann
Bland alle de tørre ingrediensene og spe på med vann til du får en grøtete masse.
La massen hvile i noen minutter, gjerne 30 minutter.
Fordel massen på bakeplater dekket med bakepapir. Bruk gjerne slikkepott eller hendene. og fordel massen tynt utover.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Ta dem ut av ovnen og bruk en pizzaskjæer og del opp i ønsket strørrelse. Sett dem inn i ovnen igjen og stek videre i ca. 25 minutter eller til knekkebrødene er sprø.  Det kan være at de ikke er helt tørre og sprø, da kan du sette ovnen på 50 grader og tørke dem noen timer, gjerne med døren åpen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×