stearin-flekk
Fett og olje Flekkfjerning

Høysesong for stearinflekker

0 Flares 0 Flares ×

Høsten og vinteren er høysesong for stearinlys og jeg elsker bare å tenne en mengde stearinlys når mørket faller. Og det finnes nesten ikke noe som er så hyggelig å det å tenne mange stearinlys. Men lysene er ofte utsattes ofte for trekk og noen stearinlys drypper lett. Det som da skjer er at stearinen renner ned på duken eller andre tekstiler.
Har uhellet skjedd finnes det råd. Putt tekstilen i en bærepose og legg det i fryseren, selv om stearinen har stivnet. Det som da skjer er at stearinen fryser og stivner helt og da er det bare å plukke av all stearinen med en kniv eller med fingrene når du tar tekstilen ut av fryseren .Men som regel vil det sitte igjen en fettflekk der hvor stearinen satt. Hell da litt oppvaskmiddel som Zalo eller et flytende vaskemiddel som Omo flytende eller Blenda flytende direkte på flekken.
Gni  så forsiktig vaskemiddelet inn med baksiden av en skje og la så middelet virke i minst 20 minutter.
Skyll så tekstilen godt under varmt rennende vann og vask deretter etter vaskeanvisningen på tekstilen. Gjenta behandlingen om du ser at fettflekken ikke har forsvunnet.
Tidligere anbefalte en å bruk strykejern med trekkpapir. I dag tror jeg ikke en får tak i trekkpapir, og det anbefales heller ikke å benytte strykejern fordi fettet trekker inn i fibrene og det er vanskeligere å få bort flekken da.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×