Fylte-horn
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Fylte horn med marsipan

0 Flares 0 Flares ×

Kefir eller surmelk er ypperlig å bruke i bakverk, for bakverket blir utrolig saftig når du bruker det i gjærbakst, både søt og vanlig. Bruker du tørrgjær kan du øke temperaturen på væsken til ca.40 grader, men ikke høyere. Tørrgjær tåler litt høyere temperatur enn fersk gjær.Lag horn med marsipan som her eller bytt det ut med, syltetøy, sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant. Disse passer perfekt å ha i fryseren både før og i jula så bak gjerne dobbel porsjon når du er i gang.

12 stk.
2 dl melk
50 g gjær for søte deiger
2 ss honning
2 ts salt
1 ½ dl kefir
ca.450 g hvetemel

50 g smør
Fyll:
100 g ekte marsipan
Pynt:
1 egg
perlesukker

Ha melken i en kjele men ikke kefiren. Varm til fingervarmt, 37 grader.
Løs opp gjæren i litt av væsken, tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og kefiren. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt og slipper bakeboller.
Tilsett romtemperert smør i biter og kjør det til det er godt fordelt i deigen. TIlsetter du smøret tilslutt gir det en bedre smak på deigen.
Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1 t.
Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter 30 cm. Del hver sirkel i seks like «pizzastykker». Del marsipanen i 12 deler, og legg en bit midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir.
Hornene skal etterheve i ca.30 minutter godt tildekket, før de pensles med pisket egg og strøs på godt med perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca.20 minutter.
Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×