Stekte vårruller med kjøttdeig
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Vårruller med kjøttdeig

0 Flares 0 Flares ×

Spis dem som forrett, som en snack eller som middag med tilbehør. Denne varianten kan stekes i frityrkoker, gryte, wokpanne, airfryer eller i stekeovnen, og i tillegg er det en lur måte å få brukt opp rester. Lag gjerne store porsjoner når du først er i gang, og frys dem ned og ta dem opp når du har det travelt eller bare har lyst på noe godt til middag.

4 porsjoner

400 g kjøttdeig, svin, kylling eller storfe
1 løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 ss olje
200 g hodekål
1 gulrot
ca. 4 ss soyasaus
½ lime, saften
1 ts salt
½ ts pepper
1 pk. vårrullplater
1 l solsikkeolje, kan utelates
Tilbehør:
1 pk. feltsalat salat
1 flaske sweet chilisaus
1 lime
1 neve koriander

Rens og finhakk løk, hvitløk og chili og stek det blank i litt olje. Tilsett kjøttdeig og la alt steke sammen.

Finsnitt hodekål og riv gulrot i tynne strimler med et juliennejern. Tilsett hodekål og gulrot, stek til det er mykt, ca. 3 minutter. Bland i soyasaus, limesaft og smak til med salt og pepper.

Kutt vårrullplatene på tvers, fra hjørne til hjørne, slik at du får to trekanter. Legg en stor teskje med blandingen på den ene langsiden og brett sidene over. Rull bortover til den siste spissen. Lim den siste spissen med litt vann.

Varm olje i en frityrkoker, gryte eller wokpanne. Når oljen er varm, ca. 170 grader, legges tre eller fire vårruller forsiktig nedi oljen. Ta dem opp av oljen når de er gylne og legg dem på tørkepapir, slik at overflødig olje trekkes opp. Du kan også steke vårrullene i stekeovn. Legg da vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med litt olje. Stek dem i ovnen på nederste rille ved 225 grader i ca. 10 minutter. Stek til de er gyllenbrune. Bruker du airfryer, pensle dem med litt olje og legg vårrullene på risten og sett den på 180 grader og stek dem i 8–10 minutter. Del dem i to, legg litt salat på et fat, fyll opp en bolle med sweet chilisaus og legg de halve vårrullene rundt.

Server vårrullene med limebåter, koriander og chilisaus. Du kan også servere ris eller nudler til og gjerne en mangosalat til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×