smor-loff
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Smørloff

0 Flares 0 Flares ×

Denne oppskriften står i den gamle kokeboken fra Statens lærerinneskole i husstell som jeg har arvet etter min mor. Og jeg mener også at Ingrid Espelid Hovig har den i en av sine kokebøker.  Og dette er virkelig en av mine favorittoppskrifter. Smørloffen passer perfekt å bake hvis du skal ha lunsjgjester, reker, smørbrød eller bare lyst på loff. Jeg elsker bare denne deilige loffen.

2 – 3 STK
7 dl melk
50 g gjær
1 kg hvetemel
2 ss sukker
2 ts salt
1 egg
70 g smør
1 egg
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett ¾ av hvetemelet, behold resten av melet til utbaking. Tilsett sukker, salt og egg og elt det godt sammen i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i ca. 15 minutter. Tilsett temperert smør i biter og kjør deigen noen minutter til. Tilsett resten av hvetemelet om den er veldig klissete.
Heves under plast i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet, kna deigen sammen og del den i to eller tre deler, ettersom hvor store du ønsker å ha brødene.
Kna dem sammen og legg brødene i bakeform eller sett dem rett på bakeplaten.
La brødene heve i ca. 1 time under klede eller plast.
Pensle loffen med lett sammenpisket egg.
Stekes i ovnen på 220 grader i ca. 30 minutter eller til loffen er jevnt stekt.
Hvelv dem ut på en rist og avkjøl.
Brødene kan fint fryses.

NorskUkeblad

Tips!
Hvis du elter deigen godt og lenge blir loffen meget jevn og godt hevet, og fint og jevnt poret. Sukkeret gir loffen bedre smak og skorpen penere farge. Ved å benytte egg hever deigen også bedre og den blir ekstra luftig.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×