lamme-rull
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Lammerull

0 Flares 0 Flares ×

Har du lyst til å lage lammerull i år? Det er mye enklere enn du tror. Du trenger et rulleskinn, litt ekstra kjøtt fra bog eller lår, en lang trå og synål, og ikke minst godt med krydder,  så er du i gang.  Når du først er i farta, så lag flere. Det må være en av de fineste julegavene med personlig preg du kan gi bort! Bestill rulleskinn i butikken og kom i gang.

 

1 rulleskinn av lam eller en lammeside
1 ½ kg kjøtt fra lammebog
½ – 1 ts pepper
½ – 1 ts malt ingefær
1 ½ – 2 ss salt
1 – 2 ts sukker
3 – 4 ts gelatinpulver
Fjern evt. ben fra siden. Skjær lammesiden, slik at du får et flatt kjøttstykke med rette kanter (ca. 20 cm langt). Har du et rulleskinn er det nesten klart til bare å fylle opp med kjøtt, fett og krydder.
Det du skjærer fra kan legges i rullen sammen med oppskåret kjøtt fra bog. Kjøttet skal være i strimler, ca. 1×1 cm tykke.

Bland krydder, salt, sukker og gelatin og dryss over kjøttet.
Rull kjøttet fast sammen. Start rullingen fra den enden som har mest kjøtt, fest sammen med tannstikker eller lignende.
Sy rullen med bomullstråd. Begynn fra den tykkeste enden for å få en jevn fasong.
Legg rullen i kjøleskapet et døgn, slik at salt og krydder kan trekke inn i kjøttet før koking.

Pakk rullen i et rulleklede (f. eks. et glasshåndkle) og surr rundt med bomullstråd. Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke ved ca. 90° C i omtrent 1 1/2 time (trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen). La den ferdige rullen hvile i 10-15 minutter.

Legg rullen til press. Hvis du ikke har syltepresse, kan du f.eks. legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f noen murstein, bøker eller en kjele med vann, (det skal være ca. 6 kg).

Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager). Skal rullen fryses, bør den fryses rå. Hvis den kokes først og så fryses ned, så har den lett for å falle fra hverandre.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×