Alle innlegg Reisetips

Kom deg til fjells og nyt smaken av Trysil

0 Flares 0 Flares ×

At Trysil ligger på toppen når det gjelder å være det beste skistedet i Norge, er det vel ingen i tvil om. Men at de også kan tilby lokale råvarer i verdensklasse, er det ikke mange som kjenner til. Så skal du til Trysil og har lyst på en matopplevelse du egentlig ikke visste fantes, så ta deg en tur innom Sindrestua. Om forventingene ble innfridd – det er bare forbokstaven.

Av Kristin Jøtun

Foto: Kim Holthe

 

Jeg har alltid vært glad i mennesker og ofte i godt lag tar jeg munnen litt full… Så gleden var derfor stor da jeg som forholdsvis ny hytteeier i Trysil og matskribent i Norsk Ukeblad, kunne invitere med meg en gjeng ivrige mat og vinentusiastiske skribenter og journalister til hytta, for å introdusere dem og meg selv inkludert, for det beste av det Trysil har å by på.

 

Jeg og de aller fleste er jo kjent med Trysil og kjenner stedet som et skieldorado, fylt av mye fart og spenning. Men at Trysil har så mange naturlige og spennende råvarer å by på, var vi nok lite kjent med. Så med god hjelp fra Destinasjon Trysil og Kari Wassgren, leder for lokalmatprosjektet, fikk vi tak i de beste råvarene og fikk smakt oss igjennom noe av det Trysil har å by på som røket sik fra Lundgubben, smør, fløte og røme fra Nordbrenna og forskjellige geitoster fra Brenni gardsysteri.

Dagen vi ankommer, byr Trysil på snødekte runde topper og snø så langt øye kan se. Og med sola tittene svakt igjennom skylaget, kan vel si at Trysil er en sjenerøs vertinne for sine gjester denne morgenen.

_IML1624

TrysilGudiene.

Med fyr på peisen, noe godt i glasset og på tallerkenen, starter vår spennende reise i Trysils smaker. Vi kan helt klart bli sittende foran peisen, men ettersom vi også skal kombinere gode smaker med aktiviteter, er det på tide å få ull på kroppen og komme oss ut i løypa. Der venter Elisas fra TrysilGuidene på oss. For selv om de fleste av oss er godt kjent med ski, skader det ikke å få veiledning og tips om teknikk og carvingkjøring. Er du litt rusten og det er lenge siden du har stått slalom, vil en time eller to med disse fantastiske guidene gjøre underverker. Så bestill deg en time eller to hos TrysilGuidene og du vil føle deg som en erfaren skiløper etter endt kurs.

_IML1613

Et uforglemmelig fingermatmåltid på Sindrestua.

Etter endt skidag inviteres vi inn til en matbit på Sindrestua. Vertskap på Sindrestua er Klas og Åsa. Klas som er vår mann denne ettermiddagen ønsker oss varmt velkommen og vi føler oss hjemme. Men først skal  snøskuteren ta oss med opp til den store lavoen en kan skimte fra heisen Knetta. Her er det høyt under taket og godt oppvarmet med fyr fra grua. Lavoen har plass til mange gjester, og de kan huse både brylluper og bedriftsgrupper. Lavoen drives av TrysilGuidene, mens Sindrestua står for matservering og har sterkt fokus på råvarer fra lokale produsenter og kortreist mat.

_IML1643

Tilbake i Sindrestua venter oss et vakkert skue. Her bugner det av mat med nydelige smaker på lekre fjøler, alt fra varmrøkt sik og speket elg fra Trysils skoger. Nydelig småretter med passende og drikker serveres, med hjelp fra vinimportøren Prizelius. Stemningen er god og praten går lystig rundt de små bordene som vi sitter ved. Maten glir ned på høykant og det samme gjør drikken som serveres, det er alt fra nydelige hvitviner, sherry og rødviner. Dette er spennende smaker for ganen og for oss som setter god pris på mat og drikke.

_IML1646

Timene flyr og det er på tide å dra tilbake til hytta. Gode, mette og lystige er vi, og helt klar for en ny dag med nye muligheter når det gjelder mat og drikke.

_IML1655

Så skal du til Trysil og har lyst på en matopplevelse du egentlig ikke tror finnes, så ta deg en tur innom Sindrestua. Her vil du bli gledelig overrasket, både av det trivelige vertskapet som møter deg, den hyggelig, hjelpsomme og imøtekommen betjeningen som gjør sitt beste for at du skal nyte lunsjen eller en tidlig middag. Verdt å stoppe innom for store og små.

Så kom deg til fjells og Trysil og nyt skiopplevelsen, hyggen og ikke minst de nydelige lokale smakene du finner. For Trysil har virkelig mye spennende å by på.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×