knekke-brød-grove
Alle innlegg Brød og rundstykker Kjeks og muffins Oppskrifter

Sprøtt, sunt og godt knekkebrød som passer for de aller fleste

0 Flares 0 Flares ×

Jeg baker ofte knekkebrød, og jeg har en flere oppskrifter jeg velger i mellom. Men denne oppskriften er virkelig en av mine favoritter.  Disse knekkebrødene passer også godt for dem med gluten- egg og eller melkeintoleranse og derfor passer jeg alltid å ha noen på lur. Men skulle det være noen av disse ingrediensene du ikke tåler eller liker, så. fjerner du det bare fra oppskriften. Men pass da på at du tilføyer oppskriften med tilsvarende mengde av det du liker eller tåler. Hvis ikke blir deigen veldig tynn og resultatet ikke bra. 

(Ca. 30 stk.)
4 dl havregryn, glutenfrie
2 dl havrekli, glutenfri

4 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø, kan utelates
2 dl gresskarkjernefrø
4
dl linfrø
Ca.8 dl vann
ca.1 ts salt
Ha alt det tørre i en bakebolle.
Tilsett vann og salt og rør alt godt sammen.
La det stå og svelle på benken i 10 minutter.
Hell blandingen tynt utover et bakepapir, kan hende du må benytte to stekeplater slik at det skal bli tynt nok. Bruk en slikkepott eller hendene for å stryke det utover.
Stekes i ovnen på midterste rille ved  200 grader i ca. 30 min, men etter 10 minutter må du ta dem ut av ovnen og rute dem opp i passe størrelser med et pizzahjul eller en skarp kniv. Skru ned varmen til 100 grader og sett dem inn i ovnen igjen la dem tørke, dette kan ta litt tid. Men de er aller best å spise når de er sprø,

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×