Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter

Gulrotkake med ostekrem

0 Flares 0 Flares ×

En saftig gulrotkake med ostekrem blir aldri feil. Enkel å lage og ikke minst blir denne fort borte fra kakefatet.

15 stk

6 dl sukker
4.1/2 dl olje, nøytral
6 egg
7 1/2 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g gulrot, revet
Ostekrem
250 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ts vaniljesukker

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.

Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30 x 40 centimeter).

Stekes på midterste rille ved 175 °C i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Strø over ønsket kakestrøssel

Del kaken i passe store firkanter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×