Festkake til glade maidager
Alle innlegg Frukt og bærkaker is-og ostekaker Kremkaker Oppskrifter

Pavlovakrans til glade maidager!

0 Flares 0 Flares ×

Pavlova er en himmelsk god festkake. Bunnen er av marengs og den kan fylles med vaniljekrem, enten kjøpt ferdig eller laget etter oppskriften her og friske bær. Kransen kan lages i god tid før den skal spises, men du pynter ikke kaken før den skal serveres. Da pisker du opp kremen og vender den inn i vaniljekremen, legger på krem, jordbær og blåbær  og pynter den med fioler og gjerne sløyfer i tynne bånd i fargene rødt, hvitt og blått! Fyller du kaken for tidlig. blir den seig og marengsbunnen blir myk og bløt. 

10 stk

5 eggehviter
1 ts sitronsaft
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts eddik
Vaniljekrem:
5 eggeplommer
4 dl helmelk
110 g sukker
1 vaniljestang
30 g maizena
Evt. Ferdig kjøpt vaniljekrem
Fyll:
3 dl kremfløte
Pynt:
1 beger jordbær
1 beger blåbær
Små stemorsblomster
1 pk. tynne 17.maisløyfter

Del eggehvite og eggeplommer. Ha vann i en kjele og sett en bolle i vannet. Kok opp vann og ha eggehviter og sukker i bollen. Rør til sukkeret er oppløst og smeltet og eggehviten er blank.
Ha eggehviteblandingen i bakebollen. Tilsett eddik og pisk til blandingen danner tykk marengs.
Du kan også ha eggehvitene og sitronsaft i en bakebolle og piske eggehvitene stive. Tilsett så litt og litt sukker og maisenna til alt er i marengsen, pisk deretter til sukkeret er løst seg opp og til den glinser.  Du kan sjekke om det meste av sukkeret er smeltet ved å ta litt marengs mellom fingrene og kjenne at det ikke er sukker i marengsen.
Legg et bakepapir på en stekeplate og tegn en sirkel. Fordel marengsen i sirkelen, men ikke helt ut, så pass på at du får igjen en sirkel i midten som ikke fylles.Stek kransen i ovnen på midterste rille ved 120 grader i ca.11/2 t.

Vaniljekrem:
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger sammen med melk i en kjele og kok opp.
Sil den varme melken over eggeblandingen og pisk godt sammen.
Når du siler melken får du silt vekk vaniljestangen
Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring.
Når vaniljekremen er tykk og glatt har du den over i en bolle. Avkjøl raskt og sett den kjølig.
Pisk fløten stiv og bland inn vaniljekrem

Vask bærene, rens og del jordbærene i skiver.

Pynt med krem, friske bær og sløyfer. Har du stemor så er det veldig fint å pynte med dem på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×