Solhøgdas skagerakspesial
Alle innlegg Brennevin Drinker Ett glass

Solhøgdas Skagerrakspesial

0 Flares 0 Flares ×

Agurk, gin og tonic er en sikker vinner hos mange og en foretrukket drink i helgen. Men er du som meg som synes den tradisjonelle gin og tonic blir litt bitter på smak, kan kanskje dette være en oppskrift du kan teste ut. Så legg til litt mynte og litt lemon, og hvis du pynter med litt blomster,fioler som her, vil du har den perfekte sensommercocktailen til fredag eller lørsdagskosen.
Jeg har hytte ytterst på Hisøya, ved Arendal, og ser rett ut mot Skagerrak. Så da passer det perfekt å ta med seg glasset, sette seg ytterst ute på berget og nyte både utsikten og en Skagerak gin med både tonic, mynte og agurk i glasset en sensommerkveld. Skagerak fra Arcus har den rette balansen mellom det karakteristiske ginsmakene, men i tillegg finner du litt syrlig sitrussmak. I tillegg får jeg en følelse av å sjø, tang og tare. Kanskje bare en innbilning, men den fine sjøblågrønne fargen på flasken, gir meg en følelse av å få sjøsprøyten i munnen når jeg heller den over i glasset.
Har du lyst til å prøve å lage denne så trenger du følgende:

1 glass

1 del gin, Skagerak

2 deler tonic

1 deler lemon

1 agurk, gjerne

1 neve med fersk mynte

Isbiter

Hell isbiter, gin, tonic og lemon i et glass Skjær agurken i strimler med en ostehøvel, riv av og knus gjerne myntebladene og tilsette begge deler i blandingen.
Rør godt rundt og sil gjerne ut myntebladene hvis du synes det blir litt for mye mynte i glasset. Behold eller tilsett mer isbiter.
Pynt med strimler med agurk og pynt med fioler på toppen, vakkert for både ham og henne.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×