granskogsirup
Alle innlegg

Granskuddsirup

0 Flares 0 Flares ×

Forrige uke fikk jeg et spørsmål fra en venn som lurte på om det var vanskelig å lage granskuddsirup som skulle brukes til en cocktail.
Det er ikke vanskelig å lage dette, men det tar selvfølgelig litt tid. For du må ut i skogen, plukke, skylle, koke en gang og så tilsette væsken med sukker og igjen la det stå og småkoke ca. 1 time. Men er du glad i å gå i skogen og pusle på kjøkkenet som det jeg er, er jo dette tingen for deg For å være sikker på likt resultat hver gang en koker granskuddsirup er det bare å koke den til den er 106 grader celsius. Da har den perfekt konsistens. Dette kan brukes både til is, desserter, oster og ikke minst til drinker. Så gjør som meg, ta deg en tur ut og start sesongen med å fylle opp glass og flasker med det naturen har å by på.

2 flasker eller 4 små

ca. 20 dl granskudd

ca. 12 dl sukker

ca. 3 l vann

Ha granskudd i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp, og la det koke i ca. 25 minutter.

Sil av granskuddkraften. Bruk en tett sil eller et klede

Mål opp granskuddsaften og beregne 2 deler sukker på 3 deler væske. Ha granskuddsaften tilbake i kjelen sammen med sukker.

Har du plukket mye granskudd, koker du dem og siler av. Deretter måler du opp væsken, og tilsetter sukker etter mengden væske. Regn 2 deler sukker på 3 deler væske.

Kok opp på middels varme, og la det koke til væsken tykner og får en tynn sirupkonsistens. Bruk en skje og fjern hvitt skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.

La væsken koke ca 1 time.
Har du et sukkertermometer, kok til det viser 106 grader.

Trekk kjelen av platen. Sirupen har nå skiftet farge og kan enten være rosa, eller mørkere rødbrun alt etter hvor mye den har kokt inn. Sirupen vil tykne ytterligere etter hvert som den blir kald.

Hell den ferdige sirupen over på en rene steriliserte flasker.

granskogsirup


0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×