fletteloff
Brød og rundstykker Oppskrifter

Fletteloff med smør

0 Flares 0 Flares ×

Dette er virkelig en av mine favorittoppskrifter. Fletteloff passer perfekt å bake hvis du skal ha lunsjgjester, reker, smørbrød eller bare når du har lyst på loff. Jeg elsker bare denne deilige loffen og jeg vet at jeg ikke er alene om å gjøre det. Alle som får den servert elsker den

2 – 3 STK
7 dl melk
50 g gjær
1 kg hvetemel
2 ss sukker
2 ts salt
1 egg
100 g smør
Pensling:
1 egg
valmuefrø

 Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett ¾ av hvetemelet, behold resten av melet til utbaking. Tilsett sukker, salt og egg og elt det godt sammen i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i ca. 15 minutter. Tilsett temperert smør i biter og kjør deigen noen minutter til. Tilsett resten av hvetemelet om den er veldig klissete. Heves under plast i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet, kna deigen sammen og del den i to. Del så hver del i tre og trill hver av dem ut til tre like lange pølser. Fest dem sammen på toppen og flett dem sammen til en vakker flette. Gjør tilsvarende med del nr to. Legg fletteloffen på en bakepapirkledd stekeplate
La brødene heve i ca. 1 time under klede eller plast.
Pensle loffene med lett sammenpisket egg og strø over valmuefrø
Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter eller til loffen er jevnt stekt.
Hvelv dem ut på en rist og avkjøl.
Brødene kan fint fryses.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×