hummersuppe
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter Supper

Hummersuppe

0 Flares 0 Flares ×

Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter. Men har du ikke vin, kan du benytte eplemost i stedet for.

4 porsjoner

2 levende eller ferdig kokt hummer
1 bunt frisk dill
1 løk
2 gulrøtter
2 stilker frisk timian
7 hele pepper
2 ss tomatpuré
2 dl hvitvin, evt eplemost
7 dl hummerkraft
3 dl kremfløte
½ ts salt
½ ts kajennepepper

Tilbehør:
2 plater butterdeig
1 egg til pensling

Har du kjøpt levende hummer, legg hummeren på en skjæreplate og sett en stor kniv med tuppen ned mellom øynene og del hummeren i to, det er den beste og humane måten å ta livet av hummeren på. Kok opp lettsaltet vann og la hummeren trekke noen minutter. Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer trenger du jo ikke koke. 

Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.

Legg de lettknuste skallene i en gryte. Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. La det surre i 1 minutt under omrøring. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og la den småkoke på svak varme i 20 minutter.
Hell kraften gjennom en sikt og ha suppen tilbake i kjelen.
Brukes ukokt hummerkjøtt må kjøttet legges i kraften, slik at kjøttet blir kokt. Brukes ferdig kokt, kan kjøttet legges i de siste minuttene og bare bli varmt.
Tilsett fløte og kok inn til passe tykk suppe.

Smak til med salt og kajennepepper. 

Skjær butterdeigplatene i trekanter. Pensle dem med egg og stek på 210 °C til de er hevet og gyllenbrune (ca. 8 minutter).

Fordel hummerkjøttet i skåler og hell over suppen.

Pynt med dill og gjerne klokjøttet.

Server med butterdeigtrekanter til eller server fersk loff eller toast til. 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×