vin til paske
Alle innlegg Ett glass Hvite viner Rosèvin Røde viner

Gjør det enkelt i påsken, server vin fra papp i hvitt, rosè eller rødt.

0 Flares 0 Flares ×

Hvitt, Rosè eller rødt i påsken? Her får du mange gode tips til gode pappviner som du enkelt kan ta med deg enten om du skal på fjellet, i båten, ved sjøe eller være hjemme. Her har jeg fått hjelp fra drevne vinimportører til å finne fram til gode og smakfulle dikker du kan ha i glasset denne påsken.

Mange av oss forbinder påske med lange gode skiturer, appelsiner, påskeegg, kvikklunsj og det å kunne sette seg godt til rette i hus- eller hytteveggen og nyte noe godt i glasset i hyggelig selskap.
Skal du på hytta er det selvfølgelig mest praktisk med vin i papp, plastflasker eller drikke som er lett å bære med seg.

Men det som kan være lurt å ha i tankene er hva du tenker å servere til, hvordan er retten laget og hvilke type saus tenker du å servere til.
Hva du egentlig velger er ofte avhengig av hva du selv liker, liker du de unge, saftige og fruktige vinene, eller liker du de god utviklede og modne vinene eller en kombinasjon,  er jo det helt opp til deg å bestemme. Det er alt for mange både vinjournalister og andre som påberoper seg hva du skal like og hva som er best, så prøv deg fram og bli sikker på din egen smak. Ingen ting er feil.

Hovedsakelig er det rimelige og litt enklere viner som dominerer pappmarkedet, men det fortelles at det nå stadig kommer nye alternativer som ligger over det rimeligste prissegmentet. Det er viktig å huske på at vin på papp ikke egner seg for lagring.
De aller fleste produsenter merker tappedato og det kan være greit å vite at jo ferskere vinen er, jo bedre er kvaliteten. Her er et lite knippe av påskens nyheter.

 

Hvite viner passer godt å servere i påskesola.

vin

Concha y Toro Chardonnay bag-in-box – 318,90. Dette er en vin med frisk og druktig aroma og smak av pære, eple, sitrus og tropisk frukt. Denne egner seg Er perfekt til solveggen på hytta, i sofaen hjemme eller til enklere retter som pasta eller pizza, skinke eller tapas og taco, eller fisk og skalldyr.

Chardonnay Laroche – bag-in-box, 3 liter, kr 425

vin

Dette er en tørr og god allround-vin som passer utmerket til kos i solveggen, salater, grill og sjømat.
Klassisk Chardonnay fra Laroche er en frisk hvitvin med god fylde, preg av sitrus, gule epler og avrundene fedme. Vinen er tørr, men med god frukt og syre.

Aubrande Le Prestige 2016, bag-in-box, 3 liter, kr 400.

vin hvit

Dette er en vin som er ung og bør drikkes nå. Den har en saftig smak av fruktighet og er preget av pære, eple, sitrus og ett hint av grønne urter. Den er lys strågul på farge og har en duft av pære,eple, sitrus og litt nestle. Vårlig og god.

Rosêvin :
Montrose rosé 2017, bag-in-box, 3 liter, kr 435,-

rosevin paske

Denne vinen er ung og saftig med ett preg av røde bær, urter og sitrus, frisk ettersmak.
Middels dyp rosa på fargen, og har en litt dropsaktig aroma preget av røde bær, blomster og urter uten for sterk duft eller smak. Passer godt å nyte i solveggen, til fisk eller kylling.

 

Røde viner

Miopasso Terre Siciliane Rosso 2016, bag-in-box, 3 liter, kr 400,-

rodvin-paske

Vinen er kraftig, fruktig og bløt med innslag av solmodne bær, urter og tørket frukt. Den har en god friskhet og lengde, og har dyp rød farge. Duften har ett preg av solmodne mørke bær og med innslag av urter og tørket frukt. Passer til storfe, lam og sau og småvilt og fugl.

Odfjell Armador Cabernet Sauvignon Carmenere, bag-in-box, 3 liter, kr 415

rodvin

Dette er en Ung og fruktig vin med preg av mørke bær, krydder og urter. Duften er preget av solbær, grønn paprika, krydder og lakris og den har en dyp rød farge.
Passer til storfe, lam og sau og storvilt.

Footsteps California Cabernet Sauvignon 2015, bag-in-box, 3 liter, kr 455,-

rodvin

Dette er en rik og intens vin, med med god fruktsmak. Den har hint av mørke bær, eik og har en lang god ettersmak.Den lukter godt av bær som solbær, eik og vanilje og har en dyp blårød farge.

San Crispino Syrah Merlot, Italia / Sicilia, 1/2 liter, kr 80,-

rodviv

Dette er en vin som er bløt på smak og har middels fylde. Den har en duft av solbær og krydret mørk frukt. Denne vinen er både økologisk og i miljøsmart emballasje og egner seg godt å ha med i sekken eller drikkes til lettere kjøttretter og ost.

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×