morshjemmebaktebrod
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter

Mors  hjemmebakte  brød.

0 Flares 0 Flares ×

Dette brødet smaker nydelig i nisteboksen. Enten om du tar den med deg på jobb eller ut i skogen vil hele familien like dette brødet. Mors hjemmebakte brød inneholder surmelk, noe som gjør at brødet blir saftigere enn om du bare benytter vann. Men vil du heller bruke vann kan du gjøre det.

3 stk
2-3 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø

5 dl skummet kulturmelk, yoghurt eller vann
7 dl vann
1 ss rapsolje eller annen olje
50 g gjær
2–3 ts salt
1 ss honning
3 dl havrekli
3 dl havregryn
4 dl sammalt rug grov
7 dl sammalt hvete grov
Ca. 14 dl hvetemel
havregryn, kli eller  solsikkekjerner til pynt
Varm vann og melk til 37 grader eventuelt bare vann.
Hell litt av væsken i en arbeidsbolle rør ut gjæren i vannet, brukes tørrgjær tilsettes det i melet.
Ha i resten av væsken og olje og tilsett salt, honning, hvetekli, havregryn, sammalt mel og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen til den er glatt, blank og smidig og slipper bakebollen, 8-10 minutter i kjøkkenmaskin og 12-14 minutter for hånd. Dekk med plast, la deigen heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord, del den i tre emner  og kna til den blir smidig og form til brød. Rull brødene i havregryn, kli eller solsikkekjerner før de legges langpanne  dekket  med   bakepapir. Legg en strimmel bakepapir mellom hvert  brød, slik at  de blir  lett å ta  fra  hverandre etter steking.  Dekk med plast eller et klede og la brødene heve i ca 40 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca.45 min. Avkjøl brødene på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×