uke-meny
Alle innlegg Menyer

Meny for Uke 18 -16

0 Flares 0 Flares ×

Søndag og ny uke venter. I tillegg har vi akkurat gått inn i måneden mai, den siste av vårmånedene. Nå har jeg bestemt meg for at jeg skal tilby dere ukesmenyer med handlelister til hver dag. Det vil lette arbeidet for dere når dere går i butikken. Klikk på bildet så kommer du rett til oppskriften.

Jeg er så takknemlig for alle dere som liker og har lyst til å følge Husmorlykke, jeg etterstreber å gi dere de beste oppskriftene og tipsene. Ukemenyene består av enkel oppskrifter, men skal passe de fleste. Oppskriftene er til 4 porsjoner, men kan fint deles om dere bare er to. Jeg går ut fra at de aller fleste har basisvarer som hvetemel, salt, olje/smør, sukker, pepper og buljong. Men det er alltid lurt å ta seg en runde rundt i skuffer og skap for å se om det er ting som mangler eller om en har det allerede. Nå har jeg satt i sammen en meny som inneholder både fisk og kjøtt. Jeg håper det smaker og gi meg gjerne tilbakemeldinger om det er noe dere ønsker dere. Jeg har et enormt arkiv i oppskrifter, på både middager, kaker og brødbakst osv.

Torsdag er fridag og Kristi himmelfartsdag for de aller fleste,  det betyr at en kan legge opp til å kose seg litt ekstra på onsdags kveld om du ønsker det og kanskje også noen har lagt inn en fridag på fredag slik at en kan unner seg en langhelg på hytta. Jeg reiser til Arendal for å åpne sommersesongen, så for meg ser jeg for meg at det blir litt grilling på terrassen om det blir litt varmere i været.

Mandag:
Enkel Brokkoligrateng

Godt på alle måter og virkelig en enkel hverdagsrett!
Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer. K-vitaminer for eksempel, er bra mot skjøre bein. God middag og server gjerne ris, ristet brød og en grønn salat ved siden av. (Ønsker du oppskrift, klikk på bildet)

brokkoli-grateng

Handleliste:
2 hoder brokkoli
1 stor tube skinkeost
1 helmelk
1 purre
1 Jarlsberg-ost
1 boks bogskinke
1 provancekrydder
1 hvitløk
1 rød chili

Tirsdag:
Pepperstekt laks med pasta

Om du ikke er så glad i fisk, så er jeg sikker på at du vil like denne nydelige lakseretten. Men det viktigste når du lager fisk er å ikke steke eller koke den i stykker. Er du usikker på når den er ferdig, bruk gjerne et steketermometer. Temperaturen skal aldri over 52 grader, på 50 grader er den perfekt. Laks kan gjerne serveres litt rød i midten. Men ønsker du ikke det, ta ut fisken når temperaturen viser 48 grader, og la den stå en liten stund på benken slik at temperaturen fortsetter å gå inn i kjernen. (Ønsker du oppskrift, klikk på bildet)

pepper-stekt-laks

Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk

Onsdag:
Asiatisk biffsalat med nydelig dressing

Denne biffsalaten er utrolig smakfull, og har verdens beste dressing. Selv om det er en salat, så metter den godt. Server litt ris  eller godt grovt brød ved siden av. Da blir det en deilig og sunn middag som du lager på 1,2,3. God middag. (Ønsker du oppskrift, klikk på bildet)

biff-salat

Handleliste:
600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
1 liten boks cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
4 lime
1 bunt koriander
1 soyasaus
1 rød chili
1 hvitløk

Torsdag:
Grillet svinefilet med nøttesalsa

Det er Kristi himmelfartsdag og fridag for de aller fleste. Kanskje været er på din side også, slik at du kan tenne opp grillen og nyte måltidet ute i hagen eller på terrassen. Svinefilet er fantastisk godt å grille, og  i tillegg er det mørt og sunt. Jeg liker å fylle den med urter og gjerne også litt blåmuggost eller kremost, men det er helt opp til deg selvfølgelig. Lag verdens beste potetsalat, du finner den også her. (Ønsker du oppskrift, klikk på bildet)
Fylt-svine-filet

Handleliste:
600 g ytrefilet av svin
100 g blåmuggost eller kremost
100 g pistasjnøtter
100 g pinjekjerner
100 g aprikos
1 flytende honning
8 store poteter
1 rødløk
1 grønt eple
1 rømme
1 pk. lettmajones

Fredag:
Fisk i form

Selv om det er fredag og mange har taco til fredagskosen, har dere allikevel lyst på denne deilig og smakfull torskeretten. Nydelig på smak og veldig lettvin å lage. Ønsker du å tilsette chili eller kajennepepper, gir det en god smak på fisken. (Ønsker du oppskrift, klikk på bildet)

torsk -form

Handleliste:
800 g torskefilet
1 paprika
2 purrer
2 squash
1 hvitløk
1 bunt persille
1 boks fløte

Lørdag:
Grillet biff med risotto

Det er lørdag og det forbinder jeg i hvert fall med litt ekstra god mat. Kjøtt kan fort bli litt mektig mat, men det blir ikke så mektig når du lager biter av kjøttet og trær dem på spyd. Server dem med en deilig risotto og gjerne en god salat ved siden av. Ønsker du heller å bruke vilt, kylling eller svinekjøtt, så gjør gjerne det. (klikk på bildet om du ønsker oppskrift)

Risotto-biff

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe eller annet kjøtt
1 pk trepinner/grillspyd
1 pk risottoris
1 pk. sjalottløk
1 hvitløk
1 pk miniasparges
1 rød paprika
1 rød chili, kan utelates
1 lite
glass fetaost

Søndag:
Betasuppe.

Betasuppe er veldig godt, men det tar litt tid å lage den om du skal koke den på en knoke som jeg har gjort her. Kjøttet kan stå og trekke de timene du gjør noe helt annet, så sett det på og gå deg gjerne en formiddagstur.. Kok en stor kjele og frys ned det som er igjen i mindre porsjoner. Da har du litt enkel mat til de dagene du har det som mest travelt. ( klikk på bildet om du ønsker oppskrift)


beta-suppe

Handleliste:
1 pk. byggryn
1 l kraft
1 liten kålrot
1/2 sellerirot
1 pk gulrøtter
5 poteter
1 salt knoke av svin
evt 1 pk røkte pølser

1 liten purre
1 bunt timian

Trenger du en god reklamefotograf? Ta kontakt med Kim Holthe:  http://www.kimholthe.no/

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×