sonja-ruter
Formkaker Oppskrifter

Sonja-ruter

0 Flares 0 Flares ×

Enkel og smakfull langpannekake som holder til mange. Denne kaken lager seg nesten selv, her er det bare å blande og røre sammen. Enklere enn dette blir det knapt. Den deilige kokosglasuren er det som gjør Sonja-rutene spesielle. Kaken holder seg saftig og nydelig selv om du har den liggende i litt plast på benken noen dager. Men den egner seg også godt å fryse, men la da være å ha på glasuren, for den har lett for å bli litt klissete om du fryser den med glasur. Glasuren brer du derfor på like før den serveres.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ca. 25 kaker
4 dl hvetemel
3 dl sukker
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 egg
2 dl melk
50 g smeltet smør
Kokosglasur:
125 g smør
125 g kremost
3 ½ dl sukker, gjerne brunt
3 dl kokosmasse
Evt. 1/2 dl melk
Pynt:
rød konditorfarge
kokos
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett lett sammenvispet egg, melk og smør. Rør alt til en jevn røre.
Bre den jevnt utover i langpannen, 30 x 40 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Lag i mellomtiden glasuren. Ha alle ingrediensene bortsett fra melken i en miksmaster. Tilsett melk om du synes den virker for tykk.
Bre glasuren over og strø over farget kokosmasse.

Tips!
Har du lyst til å lage farget kokosmasse, ha kokosmasse i en skål og drypp noen dråper med konditorfarge over og bland det sammen.

Skjær den i ruter og server.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×