lettvinte-wienerbrød
Alle innlegg Formkaker Kjeks og muffins

Vårens lettvinte wienerbrød

0 Flares 0 Flares ×

Disse lettvinte wienerbrødene vekker gode minner fra barndommen. De stod alltid på bordet klare til å spises da vi kom tuslende over tunet til tante Solveig på Brommastølen en sensommerdag. Det var alltid så hyggelig å komme på stølen. Jeg krøp fort opp i brisken og med store øyne på det deilige bakverket som stod på bordet. I tillegg så duftet det godt av kokmalt kaffe og jeg husker at den ble servert i små blomstrete kopper. Jeg har bakt disse i dag, så nå er det din tur om du har lyst på noe godt til kaffen. Hvis ikke du spiser opp alle kan du legge dem i fryseren, for så å ta dem opp når du får uventet besøk. Disse vil minne deg litt om vannbakkels, men de er enklere å få til.

Ca. 15 stk.

5 dl melk
170 g smør
200 g hvetemel
4 egg
Pynt:
1 eggehvite
ca 2 dl melis
Kok opp melk og smør.
Tilsett mel og rør veldig godt til deigen samler seg mens den fortsatt er varm.
Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Deigen trenger ikke være avkjølt før eggene røres inn. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Sett deigen med skje på bakepapir.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter. Pass på at ovnsdøren ikke åpnes underveis, da faller kakene lett sammen!
Avkjøl på rist. Server med melisglasur.
Serverer dem gjerne litt lune eller spis dem når de kommer rett fra ovnen. De er bare vanvittig gode!

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×