Eclairs, eller fylte vannbakkels, smaker utrolig godt og er en klassiker innen bakverk. Her er de fylt med en blåbærkrem som smelter på tungen.
Ca. 10 stk.
2½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
3–4 egg
Fyll:
3 dl vaniljekrem
3 ss blåbærsyltetøy
2 gelatinplater
¼ dl kokende vann
3 dl kremfløte
Deig: Kok opp kaldt vann og smør. Visp inn mel samtidig som du rører kraftig med en tresleiv. Rør godt til det dannes et tynt hvitt lag i bunnen på kjelen, massen er glatt og slipper kanten. Ha deigen i en kjøkkenmaskin eller fortsett å røre kraftig for hånd, samtidig som du tilsetter eggene, ett om gangen. Pass på at deigen ikke blir for tynn. Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut 10–12 cm lange striper. Deigen skal være myk, men ikke renne utover. Stek på midterste rille ved 180°, 20–25 minutter, avhengig av størrelse. Ikke åpne døren før det har gått ca. 20 minutter, ellers kan de falle sammen. Avkjøl på rist.
Fyll: Bland vaniljekrem og blåbærsyltetøy. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Pisk kremfløten stiv, tilsett gelatinen og vend det inn i blåbærkremen.
Montering: Lag tre hull, gjerne med en sprøytetupp, med litt mellomrom på undersiden av hver éclair. Ha kremen i en sprøytepose og fyll hulrommene. Pynt med krem, blåbær og urter. Disse er aller best når de er nylagd.
Variasjon! Bytt ut blåbær med andre bær eller bruk bare vaniljekrem.