Harepuskake
Alle innlegg Formkaker Frukt og bærkaker Kjeks og muffins Kremkaker Oppskrifter

Vårens harepuskake

0 Flares 0 Flares ×

En deilig bløtkake hører helt klart hjemme på kakebordet denne våren. Denne er fylt med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og deilige nøtter og ikke minst er pyntet med søte harepuskjeks rundt kanten.

ca. 10 stk.

4 egg
160 g sukker
160 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
3 dl kremfløte
1 ts melis
2 dl jordbærsyltetøy
3 dl vaniljekrem
150 g valnøtter

Harepuskjeks:
200 g hvetemel
100 g kaldt smør
50 g melis
1 lite egg
1½ ts vaniljesukker
½ ss kaldt vann

Glasur:
2 eggehviter
4 dl melis
4 dråper gul konditorfarge
4 dråper rosa konditorfarge

Dynking:
2 dl fruktjuice eller melk

Pynt:
2 dl kremfløte
1 ss melis

Sukkerbrød: Pisk romtempererte egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6–8 minutter, den er ferdig når du kan skrive Ole og det blir stående.

Sikt i mel og bakepulver, vend alt forsiktig inn med en slikkepott. Bruk myke og sakte bevegelser og bland godt, også i bunnen av bollen, til det ikke lenger er melklumper i røren.

Ha bakepapir i bunnen av en liten springform, ca. 22 cm. Smør sidene av formen med fett. Strø gjerne formen med hvetemel eller semulegryn, slik at formen dekkes av melet/grynene. Hell ut det som ikke fester seg.

Hell røren i formen i et sikksakk mønster, stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.

Stekes på midterste rille ved 160 grader i ca. 50 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Slå gjerne av varmen på ovnen og la sukkerbrødet stå i formen til det er avkjølt. Hvelves så over på rist og legg et rent klede over.

Harepusfigurer: Smuldre sammen mel, melis og smør i en bolle for hånd. Tilsett egget og kna det inn i deigen. Ikke kna for lenge, da blir deigen hard.
Pakk deigen inn i plast og la den hvil i minst 1 time i kjøleskapet, eller natten over. Velger du å la den ligger natten over, husk at deigen er kald og hard, så da er det lurt å la den tempereres litt før den bearbeides videre. Kjevle deigen ut til en ca. 3 mm tykk leiv. Stans ut figurer med en pepperkakeutstikker i harefigur,  bruk gjerne forskjellige harefigurer om du har. Løft dem forsiktig over på et bakepapirkledd stekeplate. Stekes på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøles på rist.

Glasur: Skill eggene og ha eggehviter i en bolle. Tilsett melis til en passe tykk glasur. Fordel glasuren i to boller, tilsett gul i den ene og rosa i den andre, eller bruk andre ønskede farger. Ha glasurene over i to sprøytepose og dekorer figurene med glasurene. Legg dem over på en rist og la dem tørke før de brukes.

Montering: Del kakebunnen i tre lag. Dynk bunnene med juice eller melk og legg den ene bunnen på et fat.
Pisk kremen stiv med litt melis. Bre et lag syltetøy over, fordel halvparten av vaniljekremen over syltetøyet og dekk til slutt med et lag pisket krem. Strø over grovhakkede valnøtter. Legg på det neste laget og gjør tilsvarende som første bunn.

Pisk kremfløte med litt melis og dekk så hele kaken med et lag krem som bres glatt ut.

Sett harefigurer med forskjellige farger på rundt kanten av kaken. Strø et lag med kakestrøssel på toppen og sett gjerne på en harefigur til slutt.

Tips!
Bruk den konditorfargen du selv ønsker i glasuren. Fyllet i kaken kan varieres i det du liker aller best.
Harepuskjeksene kan serveres slik de er til en kaffekopp, om det fristes til å lage disse søte små kjeksene. Oppbevares i tett kakeboks.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *