lammelår med appelsin og hvitløk
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter

Lammelår med appelsin og hvitløk

0 Flares 0 Flares ×

Kanskje litt annerledes enn du pleier? Men delte hele hvitløk, appelsinskiver og rosmarinkvister gir lammet en utrolig god smak.

4–6 porsjoner

1 lammelår
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør
1 hyssingrull
2–4 hele hvitløk
2 appelsiner
1 neve rosmarin
ca. 1 l vann

Strø over salt og pepper, smelt smør i en stor stekepanne og brun låret raskt i pannen. Legg så låret over på en fjøl og surr hyssing rundt låret.

Del hvitløk i to på tvers og skjær appelsinen i skiver. Putt deretter halve hvitløk, rosmarinkvister og appelsinskiver inn under hyssingen, slik at dette sitter på plass under steking.

Legg låret i en langpanne eller en stor ildfast form og hell på vann. Sett inn et steketermometer i midten av låret i den tykkeste delen og stek lammelåret på 120 grader til det har en kjernetemperatur på 58 grader, rosa stekt, ca. 3 timer. Ta ut låret og la det hvile en halv time før du skjærer kjøttet i skiver.

Sil sjyen fra lammelåret og bruk den i sausen i stedet for fond og lag gjerne en appelsinsaus og server til.

Server gjerne lammelåret med bakte rotgrønnsaker, lammesaus og fløtegratinerte poteter eller andre ting som du liker.

Sterkere smak på kjøttet av hvitløk og rosmarin? Lag små hulrom i kjøttet og putt inn hele hvitløksbåter og rosmarinkvister. 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *