Rullekake er en gammel klassiker og en favoritt hos både store og små. Dette er en av de raskeste kakene du kan lage, og fyllet kan varieres i det uendelige.
ca. 8 skiver
4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver
ca. 10 dråper gul konditorfarge
2 ss sukker
Fyll:
2 dl kremfløte
4 ss lemon curd
Pynt:
100 g marsipan
2 dråper gul konditorfarge
4 halve eggeskall
50 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte
1 ts melis
frisk sitronmelisse eller mynte
4 små påskeliljer (kan sløyfes)
Kakebunn: Knekk egg i en bolle og ta vare på eggeskall til pynt. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett gul konditorfarge. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en liten bakepapirkledd langpanne (ca. 30×40 cm). Ha noen små smørklatter under bakepapiret, slik at papiret fester seg til langpannen og det blir lettere å bre røren utover. Stek på midterste rille ved 180° i 8–10 minutter. Strø et tynt lag sukker over kaken og dekk med et bakepapir. Legg en kakerist oppå og vend alt opp–ned. Fjern bakepapiret fra stekingen. Legg langpannen over og la den ligge til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk, og det er enklere å rulle den sammen uten at den sprekker.
Fyll: Pisk kremfløte til myk krem og bland inn lemon curd. Bre et godt lag med krem over rullekakebunnen og start med å rulle fra langsiden ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og sett kjølig med skjøten ned.
Pynt: Farg marsipan med gul konditorfarge og form til små påskeegg, gjerne i forskjellige størrelser. Vask eggeskall og la tørke. Grovhakk sjokolade og smelt over vanndamp. Dypp de halve eggeskallene i den smeltede sjokoladen og legg dem på en rist slik at overflødig sjokolade renner av. Sett kaldt.
Pisk kremfløte og melis til stiv krem og ha i en sprøytepose med tipp.
Legg rullekaken på et fat og sprøyt en bred kremstripe langs midten. Pynt med halve eggeskall og små påskeegg sammen med grønne urteblader og ev. små påskeliljer. NB! Blomstene er ikke spiselige!
Sitrontips!
Lemon curd kalles også sitronsmør og kan kjøpes ferdig (bl.a. hos Meny) eller lages hjemme.