Kokte egg som fylles med spennende smaker, er lekker fingermat. Gjør seg godt på tapas- eller koldtbordet.
12 stk.
6 egg
½ rødløk
100 g skinke
2 ss majones
2 ss rømme
½ ss Sriracha chilisaus
½ ts salt
Kok opp vann, legg i egg og småkok i ca. 9 minutter. Hell av vannet og avkjøl i kaldt vann. Eggehviten skal være fast, plommen litt løs. Skrell eggene og del i to på langs, litt over midten. Ta ut plommene og legg dem i en bolle. Sett eggehvitene kjølig mens fyllet lages. Skjær gjerne litt av bunnen, slik at de står støtt.
Skrell og finhakk løk og del skinke i små biter. Ha alt i bollen med eggeplommene. Tilsett majones og rømme. Rør godt og smak til med chilisaus og salt. Ha fyllet i en sprøytepose og fyll de halve eggehvitene. Pynt med litt timian.
Tipp topp
Sett gjerne eggehvite-toppene oppå til slutt. Bruk da litt mindre fyll og fest med en cocktailpinne.