Ørretmousse på butterdeigsskjeer
Alle innlegg Fisk og skalldyr Forretter Oppskrifter

Ørretmousse på butterdeigsskjeer 

0 Flares 0 Flares ×

Herlige munnfuller som smelter på tungen og som passer perfekt som fingermat. Nydelig start på et perfekt festmåltid, men denne retten kan også fint brukes som forrett, men lag dem gjerne noe større. Moussen kan også tilsettes reker, lakserogn eller kreps istedenfor røkt ørret. Her er det bare muligheter. 

12 stk.

2–3 plater butterdeig

Ørretmousse:
500 g ørret
100 g røkt ørret
2½ dl vann
1 pk. lys aspik, 22 g
1 dl lettrømme
2 ss sitronsaft
6 ss majones
2 dl kremfløte
1 bunt dill

Pynt:
75 g ørretrogn
1 klype dill

Butterdeigsskjeer: Kjevle ut butterdeigen til dobbel størrelse. Bruk gjerne en stor spiseskje som mønster og skjær ut skjeer ved hjelp av en spiss kniv. Legg vanlige spiseskjeer på et stekebrett og legg butterdeigsskjeene i hver sin skje. Da holdes formen når de stekes. Stekes på midterste rille ved 200° i ca. 10 minutter eller til de er sprø og gylne. Ta forsiktig av skjeene og avkjøl dem på rist.

Ørretmousse: Kok opp vann og rør ut aspiken, avkjøl helt. Rens og fjern fiskeben og skinn. Kok opp vann, tilsett fisk og la den trekk i ca. 10 minutter. Avkjøl fisken.

Ha avkjølt kokt ørret, røkt ørret i biter, rømme, sitron og majones i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Rør inn finhakket dill og hell i aspiken.

Pisk fløten stiv og vend den forsiktig inn i fiskeblandingen. Fyll blandingen i små silikonformer og la formene stå kjølig, 4–6 timer før servering, gjerne lenger.

Hvelv dem forsiktig ut av formen og sett dem på hver sin butterdeigsskje på et serveringsfat. Pynt med litt rogn og dill på toppen og server med det samme.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×