Marengssitronkake
Alle innlegg Desserter Formkaker Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Sitronmarengskake

0 Flares 0 Flares ×

En herlig og syrlig kake som passer like godt til dessert som på kakebordet. Bruk økologisk! Økologiske sitroner er usprøytet og derfor best når du skal bruke skallet.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

15 stk.

300 g smør
275 g sukker
5 egg
300 g hvetemel
4 ts bakepulver
25 g maisenna
4 sitroner, skall

Sitronkrem:
6 egg
500 g sukker
5 dl sitronsaft
200 g romtemperert smør i terninger
3 sitroner, finrevet skall

Sitronlake:
1½ dl sitronsaft
1½ dl sukker

Marengs:
6 eggehviter
75 g sukker
9 ss vann
225 g sukker
3 ts vaniljesukker

Bunn: Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene ett og ett vekselvis med hvetemel, bakepulver og maisenna og vend alt inn i deigen.
Vask sitronene godt, riv skallet fint og vend det inn i deigen. Hell deigen over i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm.
Stek på midterste rille ved 180° i ca. 40 minutter eller til ferdig stekt. Når en kakenål kommer ut ren, er den klar.

Sitronlake: Kok opp sitronsaft og sukker uten omrøring (for å unngå krystallisering), avkjøl og sett til side.

Sitronkrem: Ha egg i en tykkbunnet kasserolle og visp godt. Tilsett sukker, sitronsaft og sitronskall, varm forsiktig opp og la alt koke i ca. 10 minutter under omrøring. Ta kjelen av platen når kremen er blitt tykk og tilsett kaldt smør i biter og rør alt godt sammen. Kremen skal avkjøles helt før den legges på kakebunnen.

Italiensk marengs: Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt under visping på høy hastighet til en skinnende og tykk marengs.

Kok opp vann og sukker til 115° – 122°. Bruk sukkertermometer, steketermometer eller kjenn med fingrene at alt sukkeret er oppløst. Det tar ca. 5 minutter fra blandingen har begynt å koke.

Hell sirupen i marengsen i en tynn stråle langs kanten av bollen. Visp videre til blandingen er romtemperert og stiv. Vend inn vaniljesukker.

Pensle et tynt lag sitronlake over bunnen og bre sitronkremen over. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt fine topper. Brenn marengsen lett med en gassbrenner om du ønsker.

Velg økologisk!

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×