Mammas smultringer
Alle innlegg Julekaker Kjeks og muffins Oppskrifter

Mammas beste smultringer

0 Flares 0 Flares ×

Oppskrifter på smultringer finnes det mange av, men dette er antagelig den beste som finnes, i hvert fall får ikke min familie nok av disse. Dette var oppskriften som min mor brukte og som jeg nå har overtatt. Det beste med denne oppskriften er at den er super saftig og holder seg fersk lenge. Legger du den i fryseren og tar den opp, kan du varme dem lett i en kjele eller noen sekunder i mikroen. Pass på at de ikke varmes for lenge for da blir de seige. En kopp er som regel 2,5 dl. 

(Ca.40 stk)

2 ½ kopp kefir (6 1/4 dl)
2 ¼ kopp sukker (5 dl)
75 g smør
1 egg
½ ts hjortetakksalt
1 ts natron
ca. 600 g hvetemel, til passe deig
1 kg smult eller matfett

Bland sammen kefir, sukker og avkjølt smeltet smør.
Bland inn egg, hjortetakksalt og natron.
Tilsett hvetemel til passe deig, deigen skal være litt klissete når den settes inn i kjøleskap for å hvile, helst natten over. Når du tar den igjen dagen etter, vil deigen være helt perfekt.
Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.

Varm opp flott matfett i en stor kjele. Stek en prøvekake for å se om fettet er varmt nok. Bruser fettet og smultringen kommer raskt opp, er  fettet varmt nok.

Kok kakene i smult eller matfett til de er passe brune og stekt igjennom.
NB! Pass på at du har ett lokk lett tilgjengelig når du lager kaker med smult i tilfellet det blir for varmt og tar fyr. Da må du kvele flammen med lokk eller ett teppe og lignende. Benytt ALDRI vann til å slukke det med.
Smultringer kan gjerne fryses og tas opp rett før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×