En fluffy og elegant rosa drink som oppsto på en herreklubb i Philadelphia på tidlig 1900-tallet. Smaken kommer fra bringebær og gin, og det myke skummet fra ristet eggehvite. Frysetørket bringebær, også kalt bringebærstøv kjøper du på nett eller helsekost. Har du ikke shaker kan du benytte et syltetøyglass med lokk.
1 glass
4 cl gin med bringebærsmak
1½ cl tørr vermouth (f.eks. Noilly Prat)
3 cl bringebærsirup
1–2 cl sukkerlake
1–2 cl limesaft
1 eggehvite, romtemperert
3–5 isbiter
Topping:
1 klype frysetørket bringebær (se tips)
2 bringebær
1 blad mynte
Ha gin, vermouth, bringebærsirup, sukkerlake og limesaft i en shaker eller et glass med tett lokk. Tilsett eggehvite. Rist i ca. 30 sekunder eller til eggehviten har blitt luftig og stiv. Tilsett isbiter og rist til drinken er avkjølt.
Sil cocktailen over i et glass, gjerne et coupette-glass. Om ikke all eggehviten blir med ut, bruk en skje og legg den på toppen. Legg forsiktig på bringebær, strø over frysetørket bringebær og pynt med et mynteblad. Server med én gang.
Sukkersirup
ca.5 dl
250 g sukker
21/2 dl vann
Ha alt i en kjele og kok opp. Kok til alt sukkeret har løst seg opp.
Avkjøles før den benyttes i drinken.
Om du ønsker kan en tilsette både vaniljestang, sitronskall eller limeskall fra en frukt. Da får du en syrlig og litt fyldigere smak på sukkerlaken.
Bærsirup
Denne oppskriften kan brukes til hvis det både bringebær, jordbær, blåbær, multer, tranebær og andre typer bær.
ca. 6 dl
300 g bær, gjerne frosne
300 g sukker
Tin bærene om du bruker frosne bær.
Ha bærene over i en foodprosessor, eller benytt stavmikser og kjør dem fint.
Ha bærene over i en sil og klem ut saften, og fjern frøene.
Ha bærsaften over i en kjele, tilsett sukker og kok opp og la alt koke noen minutter.
Ha saften over i en sterilisert flaske. Kan oppbevares kjølig i flere måneder.