Vafler med revet epler kan også serveres som en kake. Fyll den med krem blandet med vaniljekrem, eplebåter og syltetøy mellom lagene. Topp gjerne med litt revet sjokolade eller kanel, dersom du ønsker det lille ekstra.
ca. 10 stk.
4 egg
4 dl melk
4 ss sukker
1 ts. bakepulver
½ ts. natron
1 ts. vaniljesukker
2 ts. kanel
200 g smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler
2 ts. sitronsaft
Tilbehør:
3 dl kremfløte
100 g bringebær
100 g jordbær
50 g blåbær
1 ts. kanel
Pynt:
1 rose
4 blader sitronmelisse
Bland sammen egg, melk, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker, smeltet smør og hvetemel. Rør til en jevn røre. La røren svelle i minst 30 minutter.
Skrell eplene og riv dem grovt. Bland inn i røra sammen med sitronsaften.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl vaflene på rist.
Pisk kremfløten stiv og bland den sammen med en boks ferdig vaniljekrem, eller lag vaniljekremen selv. Del epler i båter og skyll bærene i et dørslag.
Legg vafler på et fat, legg på et lag med krem, så et lag med eplebåter og et tynt lag med eplemos, fortsett slik til du ikke har mer krem, eplebåter og eplemos igjen.
Pynt med friske bær som jordbær, bringebær og blåbær på toppen. Pynt med en rose og litt sitronmelisse på toppen om du har det for hånden. Strø gjerne litt kanel over kremen og server vaffelkaken med kaffe eller en varm kakao.
Tips!
Vaffelrøre holder seg godt i kjøleskapet i cirka tre dager. Husk å røre eller rister røren godt, for ingrediensene kan ha skilt seg.