Melkesjokoladeterte
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Melkesjokoladeterte med blåbær

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en nydelig terte. Den består av en deilig mørdeigsbunn og en utrolig god og smakfull melkesjokolademousse. Pynt med deilige blåbær og krem om du ønsker. Men du kan også bruke andre bær eller frukt. 

ca. 12 stk

3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl kesam
3 ss sukker
Fyll:
300 g melkesjokolade
½ dl fløte                        
6 eggeplommer
70 g sukker                     
5 dl kremfløte
Pynt:
1 beger blåbær
1 dl kremfløte
evt. kakestrøssel 

Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
La deigen hvile på et kjølig sted ca. 30 minutter..
Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, ca. 26 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i 15 minutter. Avkjøl i formen.
Sjokolademousse: 
Brekk opp sjokoladen i biter i en bolle og smelt den over vannbad. Bland inn fløte og rør det sammen.
Pisk sammen eggeplommer og sukker over vannbad til ca. 60 grader. Hell det over i en miksmaster og pisk til stiv eggedosis.
Pisk fløten stiv og bland det med eggedosisen. Bland inn sjokoladeblandingen og pisk det til luftig krem.
Hell blandingen over kakebunnen og sett kaken kjølig minst 5 timer før den serveres, eller gjerne over natten.

Pynt med blåbær og krem på toppen om du ønsker. Og gjerne litt kakestrøssel også. Her blir ingen ting feil.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×