Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker Kremkaker Oppskrifter

Emmys enkle sommerkake

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en utrolig enkel kake som passer perfekt å lage når du får uventende gjester på besøk. Lag denne i sommer og gjestene dine vil elske den.

8 porsjoner

1 pk søt havrekjeks, digestive
1 marengsbunn:
4 romtempererte eggehviter
120 g sukker
1/2 ts eddik
1/2 ts maizena
Topping:
6 dl kremfløte
1 ts sukker
1 kurv jordbær
2 kiwi
1 kurv bringebær
1 beger blåbær

Knus kjeksen fint gjerne  ved hjelp av et kjevle eller med en stavmikser. Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Skill eggehviter og eggeplommer og ha eggehvitene i en helt ren bolle sammen med eddik. Pisk de romtempererte eggehvitene stive til de danner hvite topper.
Tilsett sukkeret litt og litt mens maskinen går.
Pisk videre til en stiv og blank marengs. Maizena vendes inn helt til slutt.
Marengsen strykes ut i en rund eller fordeles i en sirkel på et stekebrett med bakepapir, ca. 24 cm i diameter.
Stek bunnen på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter, senk så temperaturen til 100 grader og stek videre i ca. 60 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl bunnen etter steking.
Pisk kremen stiv med sukker.
Brekk marengsbunnen i passe store biter
Finn fram et stort fat eller en bolle med ikke så høy kant.
Legg kjekssmulene utover fatet. Bre så et lag med krem over og strø over marengsbiter. Bre et lag med krem over sammen med resten av marengsbitene.
Rens frukt og bær og del dem i passe store biter. Legg bær og frukt tett i tett og server kaken raskt etter at den er laget. Da beholder marengsen sprøheten sin.

Du kan selvfølgelig lage den en tid før den skal serveres, men da blir den litt bløtere.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×