pepperkaker med blåmugg og amarone eller portvin
Alle innlegg Ett glass Julekaker Kjeks og muffins Oppskrifter Røde viner

Pepperkaker, blåskimmelost med amarone og portvin som følge!

0 Flares 0 Flares ×

Blåskimmelost på en pepperkake er kanskje det enkleste du kan lage når du plutselig får lyst på noe godt. Og ekstra godt blir det om du topper blåskimmelosten med aprikosmarmelade og serverer noe godt i glasset. Portvin forbindes ofte med denne fristelsen. Men jeg holder en liten knapp på en god Amarone, den blir litt mindre søt enn portvin og passer godt til den litt skarpe blåskimmelosten og den søte aprikosmarmeladen. Et par Amarone og en portvin kan passe godt, har du lyst til å teste, kjøp en av hver og test hva du synes er best. Amaronen kan benyttes til middagen om du ikke synes den passer, og portvin egner seg godt i sauser. Så test og nyt de gode smakene.

4 porsjoner
8  pepperkaker
8 ts aprikosmarmelade
Aprikosmarmelade:
200 g tørkede aprikoser
½ sitron
2 dl vann
3 stjerneanis
1 kanelstang
2 ss valnøtter
1 ss madeira (kan sløyfes)
Skjær aprikosene i biter. Press saften av sitronen. Kok aprikosene med vann, sitronsaft, stjerneanis og hel kanel i 10-15 minutter. Rør slik at det moser seg litt. Hakk valnøttene. Rør inn valnøtter og eventuelt madeira.
Avkjøl og ha chutneyen over i et glass. Oppbevar kjølig til servering.
Skjær blåmuggost i tynne skiver og legg en skive på hver pepperkake.
Topp med aprikossyltetøy. Pynt eventuelt med stjerneanis og server.

Drikkeanbefaling:

L’Arco Amarone della Valpolicella Classico
Vnr: 20159489501, Kr 530
Duft og smak av moden frukt, litt krydder og lakris.
Passer perfekt til kaker og oster. Men også til tyngre middager som vilt, storfe og lam.
Kraftig og lang ettersmak.

Masi Nectar Costasera Amarone della Valpolicella Classico 20, kr 470

God fylde og friskhet, preg av mørke bær, sjokolade og krydder. Lang avslutning. Passer godt til middag med vilt, men også til sjokolade og ost.

Castelforte Amarone della Valpolicella 2015, varenr: 11407305, Kr 470
Smak og duft med preg av modne mørke bær, tørket frukt, julekrydder, sjokolade og litt tobakk. Denne har en kraftig og lang ettersmak som sitter lenge i munnen. Passer godt til vilt, storfe, sjokolade og ost.

Quinta do Crasto LBV 2014, Portvin – varenr: 4549901 Kr 284,90
Fyldig på smak, med mye god mørk og tørket frukt. Passer godt til ost og pepperkaker, men passer også til sjokolade og multedessert.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×