Kremkaker Oppskrifter

Festfin bløtkake med sjokolade

0 Flares 0 Flares ×

 

Sjokoladekrem i bløtkaken? Javisst, det er kjempegoddt! Dette er virkelig kaken du sent vil glemme. Har du heller lyst til å fylle den med krem og friske bær er det helt opp til deg. Men denne er utrolig god og passer for sjokoladeelskere!
Riskuler med sjokoladetrekk finner du i sjokoladehyllene eller i smågodthylla i butikken men det vet du kanskje.

(12 porsjoner)

1 sukkerbrød, 24 cm

5 egg
200 sukker
200 hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Fyll:
6 dl kremfløte
150 g kokesjokolade
1 pk bringebær
100 g riskuler
Pynt:
2 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
1 ss delfiafett
bringebær
blåbær
kumquat
riskuler med sjokoladetrekk

Sette stekeovnen på 200 grader varmluft og smør en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.
Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle. Pisk alt til en luftig og blank eggedosis.
Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend med store og bestemte bevegelser til alt melet er blandet inn i eggedosisen.
Hell røra over i formen og sett den på nederste rille i ovnen. Skrur ned varmen til 170 grader.
Stek sukkerbrødet i ca. 40 minutter. Skru av varmen og sukkerbrødet stå noen minutter. Det er ikke anbefalt å stikke kakenål inn i sukkerbrød, da kan du risikere at det faller sammen. Pass på å ikke åpne døren før tiden har gått fordi sukkerbrød ikke tåler trekk.  
Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

Fyll:
Varm opp fløten til nesten kokepunkt og smelt sjokoladen i fløten. Avkjøln og sett kaldt. Pisk den kalde sjokoladefløten til stivpisket krem. For å kunne piske fløten til krem, er det viktig at sjokoladefløten er helt kald.
Del sukkerbrødet i to og dynk bunnen med melk eller juice. Fyll sukkerbrødet med sjokoladekrem, halve riskuler og friske, halve bringebær. Legg på toppen av sukkerbrødet.
Pynting:
Pisk fløten stiv og bre den glatt utover kaken, både på toppen og på sidene.
Sett kaken kaldt.
Smelt sjokolade i vannbad sammen med delfiafettet. Ha den smeltede sjokoladen rundt kanten på toppen og la den renne langs sidene.
Sett kaken kaldt til sjokoladen stivner. Oppbevar kaken kjølig til den skal spises.
Pynt med bringebær, blåbær, riskuler og skiver med kumquat.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×