Norsk lam er i særklasse, og om høsten kan vi boltre oss i denne delikatessen og lage de beste lammegryter.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!4 porsjoner
1½ kg lammebog i skiver
2 ss smør
800 g grovhakkede hermetiske tomater
2 dl kjøttkraft
2 dl vin
2 gule løk
6 gulrøtter
4 hvitløkfedd
12 små poteter
1 neve timian
1 neve rosmarin
1 ts salt
½ ts pepper
Pynt:
4 kvister rosmarin
Del kjøttet i passe store biter. Varm smør i en panne og brun kjøttet, og legg det over i en gryte. Hell på hermetiske tomater, kjøttkraft, og vin og la alt småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Rens og del løk, hvitløk og gulrøtter i grove biter. Skrell poteter om ønskelig og tilsett poteter, grønnsaker og urter i gryta og legg på lokk. La alt småkoke i ca. 30 minutter til alt er mørt. Smak til med salt og pepper og pynt med rosmarin på toppen. Server gjerne godt brød ved siden av.
Rundere smak!
Tilsett fløte eller crème fraîche om du ønsker den litt rundere på smak.
