Nøttemarengs med jordbærfromasj
Alle innlegg Desserter Formkaker Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Nøttemarengs med jordbærfromasj

0 Flares 0 Flares ×

Marengs med nøtter og sjokolade er fantastisk alene, men med et lag fromasj over blir kaken ren dessertmagi

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

15 stk. 

Marengsbunn:
8 eggehviter
1 ts sitronsaft
400 g sukker
2½ ts maisenna
½ ss eddik
150 g hasselnøtter
150 g mørk sjokolade

Jordbærfromasj:
500 g frosne jordbær
5 egg
2 dl sukker
7 pl. gelatin
5 dl kremfløte

Pynt:
100 g mørk sjokolade
100 g jordbær

Bunn: Skill eggehvite og -plomme. Ha hviter i en ren, tørr bolle med sitronsaft. Pisk til det dannes luftige topper. Bland sukker og maisenna og tilsett litt og litt mens maskinen går. Tilsett eddik og pisk til sukkeret er oppløst og marengsen er stiv. Finhakk nøtter og sjokolade. Vend det inn i marengsen og bre den utover i en liten langpanne (25 x 30 cm). Varm ovnen til 175°, men slå ned temperaturen til 110° når marengsbunnen settes inn. Stekes på nederste rille i ca. 1 time.

Fromasj: Tin jordbær og klem ut væsken gjennom et klede eller en sikt. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Legg gelatinplater i iskaldt vann i 5 minutter. Varm forsiktig opp jordbærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i saften. Avkjøl. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen sammen med jordbærsaften. Rør alt godt sammen. Hell blandingen over nøttebunnen og sett kaken kjølig, minst 4 timer eller natten over.

Topping: Grovhakk sjokolade og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn. Ringle den flytende sjokoladen over fromasjen. Skjær kaken i biter, pynt med halve jordbær og server.

Frys ned!
Eggeplommene du får til overs, kan du fryse og bruke til f.eks. eggekrem. 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×