Chili con carne
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Gryter Kjøtt Oppskrifter

Chili con carne

0 Flares 0 Flares ×

Ingenting slår en god chili con carne på en kjølig dag – enkel å lage, full av smak og supermettende!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

4 porsjoner

400 g kjøttdeig
2 ss olje
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 rød chili
1 ss olj
1 rød paprika
400 g hermetiske tomater
2 dl van
2 ss storfefond
380 g kidneybønner
½ ts malt spisskummen
½ ts salt

Tilbehør:
1 neve koriander
1 lime
150 g tortillachips
2 dl rømme

Varm olje i en gryte og brun kjøttdeigen sammen med finhakk løk, finhakket hvitløk og chili i ringer.

Rens og del paprikaen i biter.

Hell over hermetisk tomater, vann og fond og la alt småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett bønner, paprikabiter og spisskummen. La alt koke noen minutter og smak til med salt om nødvendig

Server koriander, limebåter, tortilla chips og rømme til.

Gøy å vite!

Chili con carne er spansk for chili med kjøtt. Den oppsto trolig i cowboy-kulturen i Texas på 1800-tallet, men har røtter i det meksikanske kjøkken.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×