Ingenting slår en god chili con carne på en kjølig dag – enkel å lage, full av smak og supermettende!
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!4 porsjoner
400 g kjøttdeig
2 ss olje
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 rød chili
1 ss olj
1 rød paprika
400 g hermetiske tomater
2 dl van
2 ss storfefond
380 g kidneybønner
½ ts malt spisskummen
½ ts salt
Tilbehør:
1 neve koriander
1 lime
150 g tortillachips
2 dl rømme
Varm olje i en gryte og brun kjøttdeigen sammen med finhakk løk, finhakket hvitløk og chili i ringer.
Rens og del paprikaen i biter.
Hell over hermetisk tomater, vann og fond og la alt småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett bønner, paprikabiter og spisskummen. La alt koke noen minutter og smak til med salt om nødvendig
Server koriander, limebåter, tortilla chips og rømme til.
Gøy å vite!
Chili con carne er spansk for chili med kjøtt. Den oppsto trolig i cowboy-kulturen i Texas på 1800-tallet, men har røtter i det meksikanske kjøkken.
