Kremet kyllinggryte med pepperrot
Alle innlegg Gryter Kylling og fjørfe Oppskrifter

Kremet kyllinggryte med pepperrot

0 Flares 0 Flares ×

En smakfull og kremet kyllinggryte med et lite sting av pepperrot – perfekt når temperaturen synker og man vil ha noe både trøstende og litt spennende på tallerkenen.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

4 porsjoner

800 g kyllinglår uten ben
1 ts salt
½ ts pepper
1 purre
1 gul løk
3 hvitløkfedd
4 gulrøtter
2 ss smør
8 dl kyllingkraft
3 dl kremfløte
3 ss maisenna
1 ss dijonsennep
3 ss revet fersk pepperrot
½ ts cayennepepper
½ ts salt

Skjær kyllingkjøttet i store biter. Krydre med salt og pepper. Rens og del purre, løk, hvitløk og gulrøtter i biter.

Smelt smør i kjelen og tilsett kyllingbiter, løk, hvitløk, purre og gulrøtter og stek et par minutter Stek løken blank og myk og kyllingbitene gylne.
Rør maisenna ut i kraften og tilsett kraft, kremfløte, dijonsennep og fersk pepperrot og la alt koke i ca. 15 minutter.

Smak til med cayennepepper og salt. Vær forsiktig for dette kan fort bli sterkt.

Server gjerne godt brød ved siden av.

Pepperrot på tube.

Får du ikke tak i fersk pepperrot, benytt pepperrot på tube. Den fås i vanlige dagligvarebutikker!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×