En smakfull og kremet kyllinggryte med et lite sting av pepperrot – perfekt når temperaturen synker og man vil ha noe både trøstende og litt spennende på tallerkenen.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!4 porsjoner
800 g kyllinglår uten ben
1 ts salt
½ ts pepper
1 purre
1 gul løk
3 hvitløkfedd
4 gulrøtter
2 ss smør
8 dl kyllingkraft
3 dl kremfløte
3 ss maisenna
1 ss dijonsennep
3 ss revet fersk pepperrot
½ ts cayennepepper
½ ts salt
Skjær kyllingkjøttet i store biter. Krydre med salt og pepper. Rens og del purre, løk, hvitløk og gulrøtter i biter.
Smelt smør i kjelen og tilsett kyllingbiter, løk, hvitløk, purre og gulrøtter og stek et par minutter Stek løken blank og myk og kyllingbitene gylne.
Rør maisenna ut i kraften og tilsett kraft, kremfløte, dijonsennep og fersk pepperrot og la alt koke i ca. 15 minutter.
Smak til med cayennepepper og salt. Vær forsiktig for dette kan fort bli sterkt.
Server gjerne godt brød ved siden av.
Pepperrot på tube.
Får du ikke tak i fersk pepperrot, benytt pepperrot på tube. Den fås i vanlige dagligvarebutikker!
