sildekrans til midtsommer
Alle innlegg Brennevin Fisk og skalldyr

Sildekrans med nypoteter, egg og karridressing med drikkeanbefaling

0 Flares 0 Flares ×

By venner og familie på midtsommerfeiring med sildekrans og snaps i glasset. Ønsker du heller et glass med bobler passer det godt med champagne, eller en riesling i glasset. 

4 porsjoner

4 kryddersildfileter
4–6 egg
16 små nypoteter
1 rødløk
6 vårløk
16 bringebær
1 neve dill
75 g rognkjeksrogn
16 små nellikblomster
Dressing:
2 dl kremfløte
1 dl majones
2 ss karri
½ ts salt
¼ ts pepper

Tørk av kryddersildfiletene og del på skrå i passe store biter.
Kok egg i ca. 10 minutter, avkjøl, skrell og del i båter.
Kok potetene møre, del i to og avkjøl.
Rens og del rødløk i tynne strimler og vårløken i tynne ringer.
Finn frem fire tallerkener og legg eggebåter, poteter, tynne strimler av rødløk, vårløkringer og bringebær i en sirkel, slik at det blir en krans.
Legg på en teskje med rogn på hver av de halve potetene og pynt med dill og små nellikblomster.

Drikkeanbefaling:

Akevitt:
1230101, Simers Taffel, kr 409,90 (70 cl)

Simers taffel akevitt

Dette er en akevitt med god fylde og tydelig preg av karve, sitrus og anis, hint av fat.

12999902 Atlungstad Sommer Aquavit, kr 399,90 (50 cl)

Sommer akevitt hvaler atlungstad

Middels fyldig, dillpreget og fokusert med myk munnfølelse, tydelig innslag sitrusfrukter og urter.

Vin:
3053201 Champagne Drappier Carte d’Or Brut, kr 419,90

Drappier champagne Litt utviklet med kremet brus og munnfølelse, preg av eple og sitrus, litt bakverk og mineraler.

1752101 Wongraven Morgenstern Riesling 2023, kr 189,90

Wongraven rieslingSaftig, frisk og energisk med god lengde, preg av moden sitrus, eple, fersken, urter og mineraler.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×