Klassisk Cæsarsalat med dressing
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Oppskrifter Salater

Klassisk Cæsarsalat

0 Flares 0 Flares ×

Enkel og kjent salat, og med denne herlige dressingen til blir den unik!

4 porsjoner

2 kyllingfileter
2 ss olje
1 ts salt
¼ ts pepper
150 g bacon
3 egg
1 hjertesalat
50 g parmesan
Krutonger:
4 skiver daggammelt brød
2 ss smør
1 hvitløkfedd
Dressing:
2 hvitløkfedd
2 ansjosfileter
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2 ts worcestersaus
¼ dl sitronsaft
1 dl olivenolje
2 ss crème fraîche
1 klype salt
1 krm kajennepepper
½ ts sukker
1 klype pepper

Pensle kyllingfiletene med olje og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen på begge sider til den er gjennomstekt, ca. 65 grader, la hvile ca. 15 minutter før den skjæres i biter.
Varm en panne og stek baconet sprøtt. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir og knekk i mindre biter.

Kok eggene ca. 9 minutter, avkjøl, skrell og del i båter.

Dressing: Finhakk hvitløk og mos ansjosen. Visp sammen eggeplommer, sennep, worcestersaus, ansjos, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Tilsett olje, litt og litt og visp godt mellom hver gang eller bruk en stavmikser. Dressingen skal bli tykk som majones. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt, kajennepepper, sukker og pepper.

Krutonger: Del brødet i biter. Stek dem gylne og sprø i smør med finhakket hvitløk.

Salat: Vask. tørk og riv salaten i biter og fordel dem på et stort fat. Sett en skål i midten. Skjær kyllingen i biter og fordel dem, baconet og eggebåter over salaten. Ringle litt dressing over og vend alt godt sammen. Legg tilslutt tynne skiver med parmesan på toppen.

Fordel krutongene over. Ringle tilslutt litt til av dressingen over og hell resten av dressingen i skålen. Server gjerne brød til.

Fyldigere dressing!

Tilsett en liten håndfull revet parmesan i dressingen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *