Deilig bønnesalat med kjøttdeig og tacochips. Barn og unges helt klare favoritt.
4 porsjoner
400 g kjøttdeig
1 ss smør
28 g tacokrydder
1 dl vann
Salat:
1 hjertesalat
360 g Kidneybønner
360 g hvite bønner
1 rødløk
200 g cherrytomater
1 gul paprika
1 rød paprika
1 agurk
1 avokado
1 ss sitronsaft
200 g maiskorn
Dressing:
3 ss olivenolje
2 ss eddik, 7%
1 ss Worcestersaus
½ ts salt
½ ts malt spisskummen
½ ts pepper
Tilbehør:
200 g tortillachips
3 dl rømme
3 dl revet gulost
2 lime
1 bunt koriander
Smelt smør i pannen og stek kjøttdeigen. Strø over tacokrydderet, hell vann og la det koke noen minutter. Hold kjøttet lunt.
Vask og riv salaten i små biter. Skyll bønner i kaldt vann. Finhakk rødløk, del tomater i biter, rens og del paprika, både gul og rød i små biter. Del agurken i to, skrap ut kjernen og del i små biter.
Rens og del avokadoen i skiver. Hell over litt sitronsaft, da unngår en at den blir brun.
Hell væsken av maisen og bland alle grønnsakene sammen i en bolle.
Dressing: Bland sammen alle ingrediensene og vend den inn i salaten.
Legg alle grønnsakene på et fat, men lag plass i midten til kjøttet. Legg gjerne chips langs kanten på salaten.
Pynt med koriander og limebåter på toppen.
Helt sprø
Riv salaten fremfor å skjære den, da holder den seg lenger sprø!