Cowboysalat med bønner
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter Salater

Cowboy-salat

0 Flares 0 Flares ×

Deilig bønnesalat med kjøttdeig og tacochips. Barn og unges helt klare favoritt. 

4 porsjoner

400 g kjøttdeig

1 ss smør

28 g tacokrydder

1 dl vann

Salat:

1 hjertesalat

360 g Kidneybønner

360 g hvite bønner

1 rødløk

200 g cherrytomater

1 gul paprika

1 rød paprika

1 agurk

1 avokado

1 ss sitronsaft

200 g maiskorn

Dressing:

3 ss olivenolje

2 ss eddik, 7%

1 ss Worcestersaus

½ ts salt

½ ts malt spisskummen

½ ts pepper

Tilbehør:

200 g tortillachips

3 dl rømme

3 dl revet gulost

2 lime

1 bunt koriander

Smelt smør i pannen og stek kjøttdeigen. Strø over tacokrydderet, hell vann og la det koke noen minutter. Hold kjøttet lunt.

Vask og riv salaten i små biter. Skyll bønner i kaldt vann. Finhakk rødløk, del tomater i biter, rens og del paprika, både gul og rød i små biter. Del agurken i to, skrap ut kjernen og del i små biter.

Rens og del avokadoen i skiver. Hell over litt sitronsaft, da unngår en at den blir brun.

Hell væsken av maisen og bland alle grønnsakene sammen i en bolle.

Dressing: Bland sammen alle ingrediensene og vend den inn i salaten.

Legg alle grønnsakene på et fat, men lag plass i midten til kjøttet. Legg gjerne chips langs kanten på salaten.

Pynt med koriander og limebåter på toppen.

Helt sprø

Riv salaten fremfor å skjære den, da holder den seg lenger sprø!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *