En overdådig pavlova er manges favoritt. Sprø utenpå og myk inni med deilig krem og fargerike bær på toppen.
5 biter
8 eggehviter
1 ts eddik
8 dl sukker
3 ts maisenna
1 ts vaniljesukker
6 ss kokende vann
Eggekrem:
8 eggeplommer
1 dl sukker
3 ts vaniljesukker
2 ss maisenna
8 dl melk
Fyll:
2 gelatinplater
1 porsjon eggekrem
2 dl kremfløte
4 ss kokende vann
Topping:
200 g jordbær
200 g bringebær
200 g blåbær
100 g rips
Jordbærsaus:
200 g frosne jordbær
100 g sukker
2 ts potetmel
¼ dl vann
Bunn: Stivpisk eggehviter med eddik. Tilsett sukker litt og litt til tykk marengs. Pisk inn maisenna, vaniljesukker og kokende vann. Fortsett å piske i noen minutter. Tegn opp to sirkler på et bakepapir, ca. 20 cm i diameter. Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt marengsen ut inni sirklene til to plater. Stek på midterste rille ved 100̊° i ca. 2 timer. Avkjøl i ovnen med døren på gløtt.
Eggekrem: Rør sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna i en kjele. Spe med melk og la kremen tykne på svak varme. Ikke la den koke. Avkjøl raskt. Rør ofte for å unngå snerk. Sett kaldt.
Fyll: Legg gelatin i kaldt vann. Stivpisk kremfløte og vend den inn i eggekremen. Klem ut vannet av gelatinen, rør den ut i 4 ss kokende vann og vend det inn i kremen. Sett kaldt.
Saus: Tin jordbær og klem ut saften gjennom en sil eller et klede. Kok opp saft og sukker. Rør ut potetmel i vann og hell det i saften i en tynn stråle under omrøring. Kok sausen raskt opp og avkjøl.
Montering: Legg den ene marengsbunnen på et fat, bre på et lag kremfyll, topp med bær og legg på den andre bunnen. Bre over resten av kremen, topp med bær og hell over litt jordbærsaus.
Servere med det samme og gjerne med mer bærsaus.
Ren bolle!
Det er viktig at bollen og vispen er helt rene, ellers vil ikke marengsen bli ordentlig stiv.