Potetmel i røren gir flotte, sprø vafler. La dem tørke i en skål og fyll dem med bær og krem.
6 porsjoner
3 egg
180 g sukker
180 g smør
270 g potetmel
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss smør til steking
Multeostekrem:
250 g multer
50 g melis
100 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
2 ss melis
3 dl kremfløte
Pynt:
24 multer
8 fioler
Vafler: Smelt smør og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn smør og de tørre ingrediensene. Varm og smør vaffeljernet godt. Tilsett røre og stek dem gylne. Ta dem ut og legg dem i en liten bolle så de formes til en skål. La dem bli stive før de tas ut av skålen. Oppbevar tørt.
Fyll: Bland multer og melis. Rør sammen kremost, vaniljesukker og melis. Pisk kremfløte stiv og vend inn i ostemassen. Tilsett multer, behold noen til pynt.
Servering: Fyll vaffelbegrene med multeostekrem og pynt med multer og fioler. Server med det samme, ellers blir skålene myke.
Bærbonanza
Får du ikke tak i multer? Bytt dem med andre friske bær!