Terter med kesam og bær
Alle innlegg Desserter Formkaker Frukt og bærkaker is-og ostekaker Kjeks og muffins Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Terter med vaniljekesam og friske bær

0 Flares 0 Flares ×

Nydelig, sommerlig dessert som imponerer som samtidig inneholder litt færre kalorier om det er viktig!

6 porsjoner

125 g smør
100 g melis
250 g hvetemel
1 egg

Til pensling: 
2 ss smør
3 ss hvetemel/semulegryn

Fyll:
5 dl vaniljekesam
150 g bringebær
150 g jordbær
150 g blåbær

Tertebunner: Kjør smør, melis, hvetemel og egg raskt sammen i en mikser. Pakk deigen i plast og legg kjølig i ca. 30 minutter, gjerne lenger. Pensle 6 små terteformer (eller en stor) med smør. Strø mel eller semulegryn over og rist av det overskytende. Del deigen i seks deler og trykk dem ut i formene. Prikk bunnene lett med gaffel, dekk med bakepapir og fyll opp med tørre erter eller bønner. Stek på midterste rille ved 180° i ca. 15 minutter. Fjern ertene og bakepapiret. Stek videre, ca. 5 minutter. Avkjøles litt før de hvelves på rist.

Montering: Fyll bunnene med vaniljekesam like før servering og topp med friske bær.

På forhånd
Bunnene kan lages i god tid, oppbevares i boks eller i fryser. Fylles like før servering, da beholder de sprøheten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *