Nydelig, sommerlig dessert som imponerer som samtidig inneholder litt færre kalorier om det er viktig!
6 porsjoner
125 g smør
100 g melis
250 g hvetemel
1 egg
Til pensling:
2 ss smør
3 ss hvetemel/semulegryn
Fyll:
5 dl vaniljekesam
150 g bringebær
150 g jordbær
150 g blåbær
Tertebunner: Kjør smør, melis, hvetemel og egg raskt sammen i en mikser. Pakk deigen i plast og legg kjølig i ca. 30 minutter, gjerne lenger. Pensle 6 små terteformer (eller en stor) med smør. Strø mel eller semulegryn over og rist av det overskytende. Del deigen i seks deler og trykk dem ut i formene. Prikk bunnene lett med gaffel, dekk med bakepapir og fyll opp med tørre erter eller bønner. Stek på midterste rille ved 180° i ca. 15 minutter. Fjern ertene og bakepapiret. Stek videre, ca. 5 minutter. Avkjøles litt før de hvelves på rist.
Montering: Fyll bunnene med vaniljekesam like før servering og topp med friske bær.
På forhånd
Bunnene kan lages i god tid, oppbevares i boks eller i fryser. Fylles like før servering, da beholder de sprøheten.