Saftig rabrabrkake som lages i en fei
Alle innlegg

Saftig rabarbrakake

0 Flares 0 Flares ×

Fin å fryse og ta opp når en har lyst på noe godt til kaffekoppen.

10 stk.

125 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Fyll:
150 g renset rabarbra
2 ss sukker
1 ts kanel

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Sikt sammen det tørre og vend det inn i deigen. Ha deigen over i en godt smurt springform, 22 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.

Del de rensede rabarbraene opp i små biter og fordel bitene over deigen. Dryss over sukker og kanel.

Stekes på midterste rille ved 180° i 30–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Servers gjerne lun med is, vaniljesaus eller pisket krem ved siden av.

Unngå rabarbra i bunnen!

Vend rabarbrabitene i litt hvetemel, da holder de seg på toppen og faller ikke ned når kaken stekes. 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *