Fin å fryse og ta opp når en har lyst på noe godt til kaffekoppen.
10 stk.
125 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Fyll:
150 g renset rabarbra
2 ss sukker
1 ts kanel
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg. Sikt sammen det tørre og vend det inn i deigen. Ha deigen over i en godt smurt springform, 22 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Del de rensede rabarbraene opp i små biter og fordel bitene over deigen. Dryss over sukker og kanel.
Stekes på midterste rille ved 180° i 30–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Servers gjerne lun med is, vaniljesaus eller pisket krem ved siden av.
Unngå rabarbra i bunnen!
Vend rabarbrabitene i litt hvetemel, da holder de seg på toppen og faller ikke ned når kaken stekes.