Rustikk rabrabrakake
Alle innlegg Desserter Formkaker Frukt og bærkaker Konfekt Oppskrifter

Rustikk rabarbrapai

0 Flares 0 Flares ×

Sprø paibunn med syrlig rabarbra blir til en lekker og litt rustikk rabarbrapai i en fei.

8 porsjoner

300 g hvetemel
200 g smør
1 dl vann
½ ts salt

Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Pynt:
1 egg
2 ss sukker
1 ss kanel
4 ss mandelflak

Smuldre smør og mel i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og salt og kjør deigen til den samler seg. Tilsett litt mer mel om nødvendig. La deigen hvile i ca. 30 minutter i kjøleskap.

Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykk leiv og legg den på et bakepapir. Del de rensede rabarbrastilkene i lange staver og legg dem i en sirkel på toppen av deigen, men la ca. 4 cm av kanten være uten fyll.

Bland sammen sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen. Brett så kantene inn over det meste av fyllet, men ikke helt over, slik at det blir kanten som holder fyllet på plass. Pensle med lett sammenvispet egg og dryss til slutt over sukker, kanel og mandelflak.

Stekes på midterste rille ved 220° i ca. 30 minutter. Avkjøles noen minutter på rist, før den serveres lunken gjerne med is eller vaniljesaus til.!

For mye deig!

Pakk deigen godt inn i plast og legg den i kjøleskap. Der kan den oppbevares i minst 2 uker før restene benyttes.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *