Rabarbrasirup
Alkoholfrie drikker Alle innlegg Desserter is-og ostekaker Konfekt Oppskrifter Safting og sylting

Rabarbrasirup

0 Flares 0 Flares ×

Rabarbrasirup er anvendelig til det meste av kaker og desserter – med andre ord, smart å ha på lur.

1 flaske

2 kg rabarbra
1½ dl vann
600 g sukker
½ lime

Skyll rabarbra og skjær i biter.

Ha rabarbra og vann i en kjele, kok opp og la det småkoke i ca. 30 minutter.

Hell rabarbrasaften gjennom en finmasket sil. Mål opp saft og beregn 2 deler sukker på 3 deler væske.

Ha rabarbrasaften tilbake i kjelen og rør inn sukker. Kok opp og la det koke på middels varme til væsken tykner og den får sirupskonsistens. Fjern det hvite skummet langs kanten av kjelen med en skje. Tilsett ferskpresset limesaft og hell den ferdige sirupen over på en ren flaske eller et glass.

Lang holdbarhet!

Sirupen har lang holdbarhet så lenge glassene er godt rengjort og steriliserte.

Styling: Anita Bakker og Kristin Jøtun, Foto: Kristin Jøtun

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×