Rabarbrais
Alle innlegg Desserter is-og ostekaker Konfekt Oppskrifter

Rabarbra is

0 Flares 0 Flares ×

Rabarbra og kremfløte er uforskammet godt, der det fete og det syrlige utgjør en smakfull og ideell kombinasjon.

4 porsjoner

150 g rabarbra
150 g sukker
2 ts kanel
2 dl vann
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
4–6 iskjeks, ferdige
1 dl rabarbrasirup

Kutt rabarbra i biter og kok dem møre med vann, kanel og halvparten av sukkeret. Avkjøl.

Visp eggeplommer og resten av sukkeret lyst og luftig. Visp kremfløten stiv. Vend forsiktig krem, eggedosis og rabarbrablandingen sammen og ha alt over i en egnet beholder. Sett den i fryseren. For en jevn og fin iskrem bør du røre i isen noen ganger, mens den fryser inn, da unngås iskrystaller.

Har du iskremmaskin kan du blande alt sammen i beholderen og kjøre den til isen er stiv, ca. 1 time. Sett den gjerne inn i fryseren noen minutter for å herde den litt.

Fyll iskjeks med en stor kule rabarbrais, ringle over litt rabarbrasirup og pynt med syrinblomster, eller annen pynt på toppen.

Ekstra smak!
Ett dryss med lakrispulver over isen smaker godt. Lag gjerne pikekyss av eggehvitene, det smaker også godt til! 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *